Πανηγυρική νίκη του Μιλάνοβιτς στις προεδρικές εκλογές της Κροατίας

Must Read

Ο 53χρονος σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς κέρδισε άνετα την απερχόμενη πρόεδρο Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή. 

Με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα, ο Μιλάνοβιτς επικράτησε με ποσοστό 52,7% των ψήφων, έναντι 47,3% της αντιπάλου του. Η διαφορά μεταξύ τους ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, γεγονός που, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το κυβερνών συντηρητικό κόμμα, την Κροατική Δημοκρατική Ενωση (HDZ). 

Δείτε επίσης: Βούλγαροι εξαπατούσαν ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνημάτων, παριστάνοντας τους… γιατρούς

Φτάνοντας στα κεντρικά γραφεία του SDP, όπου τον περίμενε το πλήθος που πανηγύριζε για τη νίκη του, ο Μιλάνοβιτς ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους, αλλά και την αντίπαλό του Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην διπλωμάτης απαίτησε να σταματήσουν οι ηχηρές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, όταν άκουσαν το όνομα της πρώτης γυναίκας που έγινε πρόεδρος της Κροατίας. «Οχι, όχι και όχι. Αυτό δεν θέλω καν να το ακούω» είπε σε έντονο ύφος.

Ο Μιλάνοβιτς, που έχει δεχτεί κριτική τόσο για τους ενίοτε απότομους τρόπους του όσο και για τον ελιτισμό του, ζήτησε συγγνώμη αν «πάτησε το πόδι» κανενός. «Οι πολίτες της Κροατίας με εξέλεξαν πρόεδρο της χώρας – όλων των Κροατών, όσων με υποστήριξαν και όσων όχι. Ξέρω ότι δεν ικανοποιώ τα γούστα αρκετών από εσάς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να αποφύγουμε τους διχασμούς – είμαστε πολύ λίγοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This