Ουκρανικό αεροσκάφος συνετρίβη πάνω από την Τεχεράνη! Νεκροί και οι 180 επιβαίνοντες – Το βίντεο της πτώσης

Must Read

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ιράν όταν ουκρανικό αεροσκάφος της Boeing 737 στο οποίο επέβαιναν 180 άτομα συνετρίβη λίγο μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Σύμφωνα, με το ιρανικό πρακτορείο ISNA ένα τεχνικό πρόβλημα αποτέλεσε την βασική αιτία της πτώσης του αεροπλάνου στο οποίο δεν υπήρξε κανένας επιζήσαντας.

Αμέσως μετά τη συντριβή τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, υποστήριξε πως το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και  μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, στην κρατική τηλεόραση. Ωστόσο, τελικά κανένας από τους επιβάτες δεν σώθηκε. Aπαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας θα δώσει το μαύρο κουτί το οποίο έχει βρεθεί.

Ωστόσο, η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ιράν δεν αναφέρθηκε σε μηχανική βλάβη ως πιθανή αιτία της τραγωδίας. «Κάθε σχόλιο που έχει προηγηθεί για την αιτία της συντριβής δεν είναι επίσημη εκδοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας.

Επίσης και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας αρνήθηκε να πάρει θέσεις στις υποθέσεις περί μηχανικής βλάβης και υποστήριξε πως περιμένει  την ανακοίνωση της επιτροπής που διερευνά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο της πτώσης του:

Στο μεταξύ δόθηκε στην δημοσιότητα η λίστα με τις εθνικότητες των νεκρών.

Στο αεροπλάνο ήταν 167 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα, εκ των οποίων 82 ήταν Ιρανοί,  63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί (οι 9 ήταν μέλη του πληρώματος), 10 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 3 Γερμανοί και 3 Βρετανοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This