8-8-2020

Αποζημίωση 41 εκατ. ευρώ θα δώσει το ΙΚΕΑ σε γονείς παιδιού που… καταπλακώθηκε από συρταριέρα

Ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IKEA συμφώνησε να πληρώσει 41.228.612 ευρώ στους γονείς μικρού παιδιού που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από συρταριέρα.

Ο Τζόζεφ Ντούντεκ, δύο ετών, πέθανε από ασφυξία τον Μάιο του 2017 στο σπίτι της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια, όταν η βάρους 32 κιλών συρταριέρα Malm έπεσε πάνω του.

Δείτε επίσης: «Μαρτυρικός» θάνατος για 25χρονο κομμωτή στο Michigan

«Αν και κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να αλλάξει τα τραγικά γεγονότα που μας έφεραν εδώ, για την οικογένεια αλλά και για όσους έχουν εμπλακεί είμαστε ευγνώμονες που αυτή η διαδικασία έφτασε σε ένα τέλος» δήλωσε εκπρόσωπος του Ikea. Στη δική τους ανακοίνωση οι γονείς του άτυχου αγοριού, η Τζολίν και ο Κρεγκ Ντούντεκ, δηλώνουν «συντετριμμένοι» από την απώλεια του γιου τους.

«Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι ο δύο ετών γιος μας θα μπορούσε να κάνει μια συρταριέρα μόλις 76 εκατοστών να αναποδογυρίσει και να τον καταπλακώσει.

Μάθαμε αργότερα ότι αυτή ήταν ασταθής εξαιτίας του σχεδιασμού της» δήλωσαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Λέμε την ιστορία μας επειδή δεν θέλουμε αυτό να συμβεί σε άλλη οικογένεια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ