Πούτιν και Ερντογάν καλούν σε κατάπαυση πυρός στις 12 Ιανουαρίου στη Λιβύη

Must Read

Σε κατάπαυση πυρός στις 12 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα στη Λιβύη καλούν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντήθηκε με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι: «Σε αυτή τη συνάντηση, συζήτησαν τις περιφερειακές σχέσεις όπως και τις διμερείς σχέσεις. Και οι δύο αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να λύσουν τα προβλήματα μέσα από την ειρηνική οδό», είπε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι κατέληξαν σε οδικό χάρτη για τη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης: Αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ η Ισπανία – Παραμένουν οι Γάλλοι στρατιώτες

«Θέλω να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι και ο Πούτιν και ο Ερντογάν κάλεσαν σε κατάπαυση πυρός άνευ όρων όλα τα κόμματα στη Λιβύη. Η Τουρκία και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη λύση για την αποκλιμάκωση της έντασης ειρηνικά», είπε.

Εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream

Τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και τη νότια Ευρώπη, εγκαινίασαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους.

Τα εγκαίνια έγιναν στο συνεδριακό κέντρο «Χάλιτς». Στην επίσημη τελετή των εγκαινίων παρευρίσκοντο οι ηγέτες της Σερβίας και της Βουλγαρίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων δήλωσε ότι «η κατασκευή του αγωγού είναι παράδειγμα συνεργασίας προς όφελος των λαών μας και των λαών όλης της Ευρώπης και όλου του κόσμου».

Αναφερόμενος στην συνεργασία αυτή ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η «επιτυχής υλοποίηση του μεγάλης κλίμακας κοινού αυτού έργου που αφορά στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που διέρχεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας, επιβεβαιώνει εμφανώς το ότι η ρωσο-τουρκική στρατηγική συνεργασία αποδίδει σημαντικά, αισθητά αποτελέσματα».

«Αναπτύσσουμε την αμοιβαία συνεργασία μας»

Παράλληλα επισήμανε ότι «η συνεργασία Ρωσίας- Τουρκίας αναπτύσσεται ανοδικά σε όλους τους τομείς», όπως και ότι «παρά την περίπλοκη κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και τις απόπειρες σειράς διεθνών παραγόντων να εμποδίσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, η συνεργασία αυτή έχει πάρει τον δρόμο της».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα έδειξαν ένα υπόδειγμα συνεργασίας με την κατασκευή του αγωγού Turkstream.

«Η Ρωσία είναι ο ηγέτης μεταξύ των χωρών που προμηθεύουν την Τουρκία με φυσικό αέριο. Η εικόνα αυτή δείχνει ότι αναπτύσσουμε την αμοιβαία συνεργασία μας. Η Ρωσία και η Τουρκία έδειξαν μια υποδειγματική συνεργασία με το έργο αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This