Η μπάζα του αιώνα για 20χρονο: Έβγαλε 4,1 εκατ. ευρώ εξαπατώντας τους συμφοιτητές του

Must Read

Με 4.100.000 παράνομα ευρώ στην τσέπη υποδέχτηκε το νέο έτος 20χρονος φοιτητής Ιατρικής στη Βρετανία, ο οποίος έκανε μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες των τελευταίων ετών. Ο Γκάρβιν Σινγκ εξαπάτησε πάνω από 1.250 χρήστες του Instagram τάζοντάς τους αστρονομικά κέρδη, αν του επέτρεπαν να επενδύσει τα χρήματά τους. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως άδειασε τους λογαριασμούς τους κι έγινε καπνός.

Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», ο 20χρονος από το Πλίμουθ «ψάρευε» τα θύματά του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Στην συντριπτική πλειονότητά τους ήταν φοιτητές 18 μέχρι 25 ετών οι οποίοι εντυπωσιάζονταν από τη χλιδάτη ζωή που φέρεται ότι ζούσε, καθώς ο φοιτητής Ιατρικής αναρτούσε συνεχώς φωτογραφίες του με Ferrari, ιδιωτικά αεροπλάνα και βίλες. Ο Σινγκ άνοιγε συζήτηση μαζί τους και εμφανιζόταν σαν διαπιστευμένος χρηματιστής ο οποίος διαχειριζόταν κεφάλαια μέσω γνωστής επενδυτικής εταιρίας.

Δείτε επίσης: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει το ουκρανικό αεροσκάφος (video)

Υποσχόταν στους νεαρούς ότι θα λάμβαναν καθημερινά κέρδη μέχρι και 350 ευρώ, αν του επέτρεπαν να επενδύει χρήματά τους από τον λογαριασμό που θα άνοιγαν διαδικτυακά στην επενδυτική εταιρία. Περισσότεροι από 1.250 φοιτητές τού εμπιστεύτηκαν χρήματα των γονιών τους, αλλά και μέρος από τα φοιτητικά δάνεια που είχαν πάρει. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι ότι η ιστοσελίδα στην οποία τους παρέπεμπε ο Σινγκ δεν ήταν η αυθεντική της εταιρίας, αλλά μιας ψεύτικης εταιρίας με το ίδιο όνομα που ο 20χρονος είχε ιδρύσει στις Μπαχάμες.

Στην αρχή ο Σινγκ μοίραζε πραγματικά μεγάλα ποσά στους πελάτες τους. Όταν σταμάτησε να το κάνει, δικαιολογήθηκε πως ήταν εξαιτίας του Brexit και υποσχέθηκε ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν την ερχόμενη άνοιξη. Στις 31 Δεκεμβρίου όμως άδειασε όλους τους λογαριασμούς και το έσκασε με 4.100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This