15-8-2020

Ανοίγουν σήμερα τα μαύρα κουτιά του Boeing 737, που έπεσε στην Τεχεράνη

Ανοίγουν σήμερα τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου των ουκρανικών αερογραμμών, που συνετρίβη στο Ιράν, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η προσπάθεια ανάκτησης των πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά θα λάβει χώρα σε εργαστήριο του Διεθνούς Αεροδρομίου Μέχραμπαντ της Τεχεράνης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων, Χασάν Ραζάι.

Καμία επιπλέον πληροφορία δεν έχει δοθεί για το ποιος θα εξετάσει τα δεδομένα των μαύρων κουτιών.

Δείτε επίσης: Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει το ουκρανικό αεροσκάφος (video) 

Στο μεταξύ η υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (BEA), ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.

«Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από το Ιράν και ορίσαμε έναν διαπιστευμένο εκπρόσωπο στην έρευνα ασφαλείας…», δήλωσε εκπρόσωπος της BEA.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί περαιτέρω συνδρομή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε νωρίτερα πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώθηκε στις 8 Ιανουαρίου κοντά στην Τεχεράνη, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, οδηγώντας στον θάνατο 176 άτομα, μεταξύ των οποίων υπηκόους του Ιράν, του Καναδά και της Ουκρανίας.

«Σήμερα θα ξεκινήσουμε να αναλύουμε το μαύρο κουτί σε εργαστήριο του Διεθνούς Αεροδρομίου Μέχραμπαντ. Αν το Ιράν δεν μπορέσει να λάβει πληροφορίες από αυτό, θα ζητήσουμε από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τον Καναδά ή την Ουκρανία να αναλύσουν το μαύρο κουτί και να αποφευχθεί η καταστροφή δεδομένων», δήλωσε.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους δεν ανέφεραν κάποια βλάβη πριν τη συντριβή, παρότι το αεροσκάφος φέρεται να επέστρεφε προς το αεροδρόμιο λίγο πριν ξεκινήσει να χάνει ύψος, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση των ιρανικών αρχών, και παρόλο που φέρεται να είχε πιάσει φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που το έβλεπαν από εδάφους.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της Δύσης πως το ουκρανικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο είναι πιθανό να ισχύουν, αλλά παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι, γι’ αυτό και ζήτησε από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά να παράσχουν αποδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ