Πέμπτη 17/6/2021

Χιλιάδες Αυστραλοί στο δρόμο κατά του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον!

Την ώρα που οι Αρχές της Αυστραλίας προειδοποιούσαν την Παρασκευή ότι κατά τις επόμενες ώρες οι δύο τεράστιες εστίες πυρκαγιών που κατακαίνε τα πάντα στα σύνορα των πολιτειών της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι πιθανό να «συναντηθούν», δημιουργώντας μία εστία «γίγας», χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον για την αδράνεια της κυβέρνησής του απέναντι στην απειλή και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή μεγάλοι δρόμοι στο Σίδνεϊ πλημμύρισαν από διαδηλωτές που φώναζαν «Ο ScoMo (τα αρχικά του ονόματος του Σκοτ Μόρισον) πρέπει να φύγει», ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ και πανό που έγραφαν «Δεν υπάρχει Κλίμα Β’» και «Σώστε μας από την κόλαση».

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι εντυπωσιακότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί του πλανήτη!

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Καμπέρα, αλλά και στη Μελβούρνη, όπου η ατμόσφαιρα ήταν τόσο τοξική στη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου ώστε και οι δύο να βρεθούν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου με τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα.

Ο Μόρισον, πάντως, απορρίπτει τις επικρίσεις ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Την Παρασκευή, μάλιστα, δήλωνε στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB ότι έχει απογοητευθεί που οι πολίτες συνδέουν την κρίση των πυρκαγιών με τους στόχους της Αυστραλίας για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ