Παραιτήθηκε η ρωσική κυβέρνηση

Must Read

Παραιτήθηκε μόλις πριν λίγο η ρώσικη Κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Russia Today».

Την ανακοίνωση της παραίτησης έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που θα γίνει αντιπρόεδρος του κρατικού συμβουλίου της χώρας, με πρόεδρο τον Πούτιν.

Η δήλωσή του ήρθε λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τις οποίες  πρότεινε στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ρωσικού Συντάγματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Κοινοβουλίου με την παράλληλη διατήρηση του προεδρικού χαρακτήρα του πολιτεύματος, του οποίου ηγείται εδώ και 20 χρόνια.

«Θεωρώ αναγκαίο να τεθεί υπό την έγκριση των πολιτών της χώρας το σύνολο των προτεινόμενων τροποποιήσεων του Συντάγματος», δήλωσε κατά την ετήσια ομιλία του ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου και των πολιτικών ελίτ της χώρας ο Πούτιν, χωρίς να ορίσει χρονοδιάγραμμα.

Δείτε επίσης: H Τουρκία μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα κινδύνων του Ισραηλινού Στρατού!

Το βασικό μέτρο που πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου ως προς τον σχηματισμό της κυβέρνησης, δίνοντάς του την εξουσία να εκλέγει τον πρωθυπουργό, τον οποίο στη συνέχεια ο πρόεδρος θα είναι υποχρεωμένος να διορίσει. Σήμερα, η ρωσική Δούμα επικυρώνει τη επιλογή του προέδρου.

Στόχος μερικών εκ των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων είναι: η ενίσχυση των εξουσιών των κυβερνητών των ρωσικών περιοχών, η απαγόρευση στα μέλη της κυβέρνησης και στους δικαστές να παίρνουν άδειες διαμονής στο εξωτερικό και η υποχρέωση κάθε υποψήφιου για την προεδρία να έχει ζήσει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ρωσία.

Επίσης, ο Πούτιν πρότεινε να απαγορευτεί σε Ρώσους βουλευτές, πρωθυπουργούς, κυβερνήτες και άλλους σημαντικούς αξιωματούχους να αποκτήσουν ξένη ιθαγένεια ή άδεια παραμονής, ενώ δήλωσε ρητά ότι το Σύνταγμα πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι των διεθνών νόμων, όταν αυτοί αντιβαίνουν στη ρωσική νομοθεσία.

Έντονες φήμες, εξάλλου, θέλουν τον Δήμαρχο Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν, να αναλαμβάνει καθήκοντα Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This