4-8-2020

Αυτός είναι ο επικεφαλής κατήγορος του Τραμπ – Με νέα στοιχεία απειλεί η Πελόζι

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη, η πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής Ανταμ Σιφ ανέλαβε να επιβλέπει την ομάδα των κατηγόρων στη δίκη. 

Ο Σιφ, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ήταν επικεφαλής της έρευνας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία απήγγειλε τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου σε βάρος του Αμερικανού προέδρου. Μεταξύ των επτά κατηγόρων βρίσκονται ο επικεφαλής της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Ραλφ Νάντλερ, ο οποίος συνέταξε το κατηγορητήριο, και άλλοι πέντε βουλευτές, μεταξύ αυτών η Ζόι Λόφγκρεν, η οποία συμμετείχε στις διαδικασίες καθαίρεσης σε βάρος του Ρίτσαρντ Νίξον και του Μπιλ Κλίντον.

Στο Καπιτώλιο

Οι «κατήγοροι» βουλευτές αναμένεται να οριστούν επίσημα κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Κατόπιν θα διασχίσουν το Καπιτώλιο για να διαβιβάσουν το κατηγορητήριο στη Γερουσία. Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν ότι θα συμπεριλάβουν νέες αποδείξεις στο κατηγορητήριο για την καθαίρεση του Τραμπ. 

Υψηλόβαθμα μέλη τους δήλωσαν ότι θα συμπεριλάβουν στο αποδεικτικό υλικό αρχεία τηλεφωνημάτων και έγγραφα που έδωσε ο επιχειρηματίας Λεβ Πάρνας, συνεργάτης του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι, ο οποίος δηλώνει ότι ο Πάρνας τον βοήθησε στη διεξαγωγή της έρευνας για τον Μπάιντεν. Πάντως, με 47 ψήφους εκ των συνολικά 100 οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας δεν έχουν σχεδόν καμιά ελπίδα να πετύχουν την καθαίρεση του Τραμπ.

Δείτε επίσης: Το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα Μισούστιν για τη θέση του Πρωθυπουργού

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ