Δευτέρα 14/6/2021

«Αϊνστάιν» ετών 17 ανακάλυψε έναν νέο πλανήτη!

Ενας 17χρονος μαθητής λυκείου από τη Νέα Υόρκη, μαθητευόμενος στη NASA, ανακάλυψε την τρίτη ημέρα που βρισκόταν εκεί έναν άγνωστο έως σήμερα πλανήτη!

Ο Γουλφ Κούκιερ, μαθητής στο σχολείο του Σκάρσντεϊλ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, πήγε το περασμένο καλοκαίρι ως μαθητευόμενος στο Διαστημικό Κέντρο Goddard της NASA, στο Γκρίνμπελτ του Μέριλαντ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναζήτησης πλανητών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δύο αστέρια. Οι αρμόδιοι του κέντρου τού ανέθεσαν να ερευνά την αυξομείωση της φωτεινότητας των αστεριών -πιθανή ένδειξη ενός νέου πλανήτη- χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Transiting Exoplanet Surve Satellite (TESS) της NASA.

Ο 17χρονος μαθητής την τρίτη ημέρα που βρισκόταν εκεί παρατήρησε μια αλλαγή στο φως που εξέπεμπε ένα ηλιακό σύστημα σε απόσταση 1.300 ετών φωτός. «Πρόσεξα μια μείωση του εκπεμπόμενου φωτός από τα άστρα κι αυτό αποτελούσε ένδειξη ότι κάτι υπήρχε εκεί – κι όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας πλανήτης» είπε αργότερα ο Κούκιερ, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης που έσπευσαν να συναντήσουν το παιδί-θαύμα, που θέλει να σπουδάσει Φυσική και Αστροφυσική για να συνεχίσει την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Δείτε επίσης: Τέσσερα νεκρά παιδιά από πυρκαγιά στην Ρουμανία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ