Κυριακή 13/6/2021

Τεράστιο πλήγμα και στον τουρισμό της Αυστραλίας μετά τις πυρκαγιές

Εκτός από τις ανυπολόγιστες συνέπειες που έχουν για το περιβάλλον οι πυρκαγιές που κατακαίνε την Αυστραλία, τεράστιο θα είναι το πλήγμα που θα προκαλέσουν και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συμβούλιο Εισερχόμενου Τουρισμού της χώρας (ATEC), ο αριθμός των τουριστών που προγραμματίζουν ταξίδι στην Αυστραλία έχει μειωθεί κατά 10% με 20% από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν οι φωτιές και η ύφεση θα κοστίσει στην οικονομία περίπου 3 δισ. δολάρια. «Οι επισκέπτες ακυρώνουν από φόβο για την ποιότητα του αέρα, την ασφάλεια και τον αντίκτυπο που οι φωτιές είχαν στις υπηρεσίες μας στον τομέα του τουρισμού, καθώς και από αβεβαιότητα ως προς το πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να ανακάμψουμε» δήλωσε για το θέμα ο διευθυντής του ATEC Πίτερ Σέλεϊ. 

Καταστροφή 

Επίσης, και πάντα κατά τα στοιχεία του ATEC, η καταστροφή έχει πλήξει περισσότερο τις τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη και συμπίπτει με την περίοδο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου, κατά την οποία κάθε χρόνο σημειώνεται παραδοσιακά μείωση 50% στις τουριστικές κρατήσεις από αυτές τις αγορές. «Αναμφίβολα η βιομηχανία μας θα πληγεί. Οσο πιο σύντομα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε ένα ισχυρό, θετικό μήνυμα τόσο το καλύτερο» πρόσθεσε ο Σέλεϊ, στέλνοντας μήνυμα πως η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να επικοινωνήσει το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί έχουν παραμείνει ανέπαφοι. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, υποσχέθηκε ενίσχυση του τουριστικού κλάδου.

Δείτε επίσης: Εστιατόριο πρόσφερε πιάτο με «μαϊμού» αστακό και γαρίδες σε τιμή ευκαιρίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ