Έρευνα: Πολλοί άνθρωποι αγαπάνε τα κατοικίδιά τους περισσότερο από τους ανθρώπους

Must Read

Σίγουρα όλοι θα γνωρίζετε κάποιον που συμπαθεί περισσότερο τα σκυλάκια και τις γάτες απ’ότι τους ανθρώπους αλλά από που προκύπτει αυτό το παράδοξο;

Ερευνητές του Northeastern University θέλησαν να αποκαλύψουν τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτό το φαινόμενο και ανακάλυψαν ότι οι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη συμπόνια για τους σκύλους παρά για τους ανθρώπους. Ειδικά όσοι έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Society and Animals με επικεφαλής τον Jack Levin και τον Arnold Arluke που εστίασαν στο αν οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη σύγχυση από την κακοποίηση των ζώων ή των ανθρώπων.

Σύμφωνα με την θεωρία, η ηλικία του θύματος έχει περισσότερη επιρροή στην αντίληψη όσων συμμετείχαν στην έρευνα, όμως οι ερευνητές εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι το είδος είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας στην αντίδραση τους για την κακοποίηση. 

Για να κατανοηθεί αυτό το φαινόμενο, 240 μαθητές κλήθηκαν να εκδηλώσουν το επίπεδο της συμπόνοιας τους κατά τη διάρκεια ασυνήθιστων καταστάσεων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση ενός ενήλικα ή ενός παιδιού που χτυπήθηκαν σκληρά με ρόπαλο του μπέιζμπολ ή  ανάμεσα σε κουτάβι και έναν ενήλικα σκύλο που επίσης κακοποιήθηκε.

Φυσικά οι παραπάνω περιπτώσεις ήταν εικονικές, όμως όσοι διάβασαν το σενάριο με το κακοποιημένο παιδί, το κακοποιημένο και τον κακοποιημένο ενήλικα σκύλο, αντέδρασαν με μεγαλύτερη οδύνη και συμπόνια απ’όση εκδήλωσαν όσοι διάβασαν για την κακοποίηση του ενήλικα ανθρώπου. 

Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι άνθρωποι ενοχλούνται περισσότερο από τον πόνο που υφίστανται τα ζώα και αυτό γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι πιο ευαίσθητα και ανυπεράσπιστα, ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ οι άνθρωποι μπορούν να προφυλάξουν τον εαυτό τους. Επίσης, τονίζουν ότι παίζει ρόλο ο παράγοντας ότι αντιμετωπίζουν τα κατοικίδιά τους ως μέλη της οικογένειά τους. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ότι η ηλικία παίζει ρόλο στο πώς θα αντιληφθούν μια ανθρώπινη κακοποίηση, συνήθως δηλαδή αντιδρούν για τις μικρές ηλικίες, ενώ στα ζώα, δεν αποτελεί κριτήριο. Επίσης, πολλοί άνθρωποι που έχουν συναισθηματικό δέσιμο με τα κατοικίδια ζώα τους και ισχυρίζονται ότι έχουν μεγαλύτερη συμπάθεια γι αυτά  απ΄’οτι για ανθρώπους, δεν είναι απαραίτητο ότι θα αντιδράσουν με την ίδια δυσφορία στην κακοποίηση ζώων, καθώς εστιάσουν μόνο στην προσωπική τους σχέση, με τα δικά τους ζώα.

Δείτε επίσης: Σάλος στην Κίνα! Aνάγκασαν γουρούνι να κάνει bungee jumping (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This