Σάββατο 19/6/2021

«The Guardian»: Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας πίσω από την υποκλοπή στο κινητό του Τζεφ Μπέζος! 

«Παράλογο» χαρακτηρίζει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ένα νέο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, Σαουδάραβες «γαλαζοαίματοι» βρίσκονται πίσω από την υποκλοπή που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του Τζεφ Μπέζος!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian», το 2018 έγινε υποκλοπή στο τηλέφωνο του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon, αφού, προηγουμένως, έλαβε ένα μήνυμα που είχε σταλεί από τον προσωπικό αριθμό του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το συγκεκριμένο κρυπτογραφημένο μήνυμα που εστάλη από αριθμό που χρησιμοποιεί ο πρίγκιπας, πιστεύεται ότι περιείχε αρχείο με κακόβουλο λογισμικό, το οποίο επέτρεψε πλήρη πρόσβαση στη συσκευή του Μπέζος, λίγους μήνες πριν από την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του.

Εκεί την εποχή, μάλιστα, το Ριάντ παρουσιαζόταν δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε από τη «Washington Post» η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου -και συνεργάτη της- Τζαμάλ Κασόγκι.

Διαβάστε επίσης: Ευγνώμων ο Κλίντον στη Χίλαρι που δεν τον χώρισε για τον «λεκέ» της Λεβίνσκι

Τα παραπάνω προέκυψαν από έκθεση της εταιρίας FTI Consulting, η οποία διενεργήθηκε κατ’ εντολή του Μπέζος, και δόθηκαν προς αξιολόγηση σε αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ