Τετάρτη 16/6/2021

Μογκερίνι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία η επίτροπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο εκδήλωσης του Economist.

Η συμφωνία της Τουρκίας για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με τη Λιβύη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και η Ε.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει κρατώντας συγχρόνως ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Στην εξωτερική πολιτική, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία επίτροπος, πάντα μπορείς να βρεις τρόπους ώστε να είσαι σαφής και σκληρός, φέρνοντας το παράδειγμα των κυρώσεων.  προσθέτοντας ότι Ευρώπη δεν έχει παρά να υποστηρίξει την ατζέντα του ΟΗΕ συμβάλλοντας στην προσπάθεια η Λιβύη να μείνει όρθια και λειτουργική.

Αναφορικά με την στάση  που θα πρέπει να έχει συνολικά η  Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία, η κ. Mogherini υποστήριξε  πως όταν είσαι Ένωση και θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά θα πρέπει να προστατεύεις την εθνική κυριαρχία των κρατών – μελών σου.

Σημαντικές οι δηλώσεις της επιτρόπου αλλά να τις δούμε στην πράξη να εφαρμόζονται καθώς μέχρι τώρα η ΕΕ ποιεί την νήσσαν για κυρώσεις ενώ η Μέρκελ χαριεντίζεται  σαν ερωτευμένη παιδούλα με τον Ερντογάν…

Δείτε επίσης: Αισχρό «χιουμοριστικό» βίντεο: O Ερντογάν κόβει τη μισή Κύπρο και την… παίρνει μαζί του στην Τουρκία!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ