O Κοροναϊός «έφτασε» στη Γερμανία – Οι Ιάπωνες απομακρύνουν 200 πολίτες τους από την Κίνα

Must Read

Την «πλήρη δυνατότητα» και την «πίστη» ότι μπορεί να νικήσει «τη μάχη εναντίον της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που αντιμετωπίζει» εξέφρασε η κινεζική ηγεσία χθες, Δευτέρα, με το μήνυμα του Κινέζου πρεσβευτή, Τζανγκ Τζουν, στα Ηνωμένα Έθνη.

«Με συναίσθηση της ευθύνης της, η Κίνα δεν φείδεται καμιάς προσπάθειας για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να σώσει ζωές», είπε ο Τζανγκ στον Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πεκίνου να θέσει υπό έλεγχο και να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στη συνάντηση που είχε με τις αρχές του Πεκίνου, ο Τέντρος Αντάνομ Γεμπρεγεσούς δήλωσε ότι εγκρίνει τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κινεζική κυβέρνηση για να περιορίσει το ξέσπασμα του κοροναϊού

Ο Τέντρος σημείωσε, επίσης, ότι δεν συνηγορεί υπέρ της απομάκρυνσης των ξένων πολιτών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Κίνα και συνέστησε ηρεμία.

Πρώτο κρούσμα στη Γερμανία

Μετά τη Γαλλία, το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κινεζικό κοροναϊό επιβεβαιώθηκε και στη Γερμανία: πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία (νότια).

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Τι γίνεται στην Ιαπωνία

Στο μεταξύ, η Ιαπωνία στέλνει σήμερα αεροσκάφος, το οποίο θα παραλάβει περίπου 200 υπηκόους της από την Γουχάν, την πόλη-εστία μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Τοσιμίτσου Μοτέγκι.

«Η κινεζική πλευρά μας ενημέρωσε ότι είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί μια πτήση τσάρτερ. Η πρώτη πτήση για το αεροδρόμιο της Γουχάν θα αναχωρήσει απόψε και θα μεταφέρει επίσης [υλική] βοήθεια, κυρίως μάσκες και μπλούζες προστασίας για τους Κινέζους και για τους Ιάπωνες πολίτες», τόνισε ο επικεφαλής της ιαπωνικής διπλωματίας απευθυνόμενος στον Τύπο.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία μετανάστευσης των Φιλιππίνων ανακοίνωσε πως θα αναστείλει προσωρινά τη χορήγηση αδειών εισόδου σε Κινέζους τουρίστες, για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εισαχθεί στη χώρα ο νέος κοροναϊός που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην Κίνα.

«Λαμβάνουμε αυτό το προληπτικό μέτρο για να μειώσουμε τη μετακίνηση, και πιθανόν να συμβάλλουμε να αποτραπεί η είσοδος [στις Φιλιππίνες] του 2019-nCov», ανέφερε ο Χάιμε Μορέντε, επικεφαλής της υπηρεσίας, σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μέχρι στιγμής η νέα επιδημία ιογενούς πνευμονίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 106 ανθρώπους, ενώ έχει μολύνει πάνω από 4.500 ανθρώπους στην Κίνα.

Κρούσματα έχουν πλέον επιβεβαιωθεί στην Ταϊλάνδη (άλλα έξι κρούσματα σήμερα), στο Βιετνάμ, στη Σιγκαπούρη, στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στην Ταϊβάν, στο Νεπάλ, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στη Γερμανία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This