ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν χαιρέτισε τη φρεγάτα Φατίχ για να τιμήσει τη ναυμαχία της Πρέβεζας και τη νίκη κατά των χριστιανών!

Ο Ερντογάν χαιρέτισε τη φρεγάτα Φατίχ για να τιμήσει τη ναυμαχία της Πρέβεζας και τη νίκη κατά των χριστιανών!

«Η ένδοξη Νίκη της Πρέβεζας μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη»

Σε νέα επίδειξη δύναμης -και πρόκλησης της Δύσης- προχώρησε ο σουλτάνος, αναρτώντας φυσικά και το ανάλογο βίντεο

Ο Ταγίπ Ερντογάν βγήκε από το προεδρικό γραφείο Ντολμά μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και έστειλε μήνυμα, μιλώντας από το κινητό του, στη φρεγάτα Φατίχ για να τιμήσει την επέτειο νίκης στη ναυμαχία της Πρέβεζας.

Μάλιστα η ανάρτηση έγινε από την τουρκική προεδρία, συνοδευόμενη με το ανάλογο σχόλιο: «Η ένδοξη Νίκη της Πρέβεζας μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη»!

Υπενθυμίζουμε πως η Ναυμαχία της Πρέβεζας έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 1538 στην Πρέβεζα μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού των χριστιανικών χωρών, η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

Ο δε ναύαρχος Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα θεωρείται εθνικός ήρωας για τους Τούρκους και το μαυσωλείο του βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν στέλνει μηνύματα αλλά η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν τα βλέπει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης