Η μαρτυρία του Έλληνα που επέστρεψε από την Ουχάν στη Γαλλία

Must Read

Την ευγνωμοσύνη του στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού του Έλληνα και των άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Ουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εξέφρασε με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, στην ίδια ανάρτηση το υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα ένας από τους τρεις Έλληνες γύρισε από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία του. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να επαναπατριστούν και οι άλλοι δύο Έλληνες, που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας, που τελεί σε καραντίνα.

Ο Έλληνας μεταφέρεται αυτή τη στιγμή με τους άλλους επιβάτες στη Μασσαλία, όπου και θα παραμείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

«Ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση»

O Έλληνας Άλεξ Ζαχάρ, που έφυγε από την Ουχάν και προσγειώθηκε στη Γαλλία, περιέγραψε την εμπειρία του στον ΣΚΑΪ:

«Είμαι ο Έλληνας που ήρθε από το Ουχάν στη Γαλλία. Κάθομαι στο αεροπλάνο, φοράω μία μάσκα και είναι οι γιατροί γύρω μου και έχει πολύ φασαρία. Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω, το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν θα με αφήσουν να φύγω για 2 εβδομάδες. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα», είπε ο Άλεξ Ζαχάρ.

Και συνέχισε: «Κανένα (σ.σ. σύμπτωμα) αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως καραντίνα. Καλύτερα είναι αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Έλληνες (διπλωμάτες) να με βοηθήσουν, εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου, που όπως σας είπα είναι 8 μηνών έγκυος και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This