Ο πλανήτης κινδυνεύει να μείνει χωρίς iPhone… λόγω κορωνοϊού!

Must Read

Ο κορωνοϊός απειλεί και την Apple! Μεγάλο αντίκτυπο των συνεπειών του κορωνοϊού αναμένεται να υποστεί η Foxconn στις αποστολές της σε πελάτες αν το κινέζικο εργοστάσιο σταματήσει να λειτουργεί λόγω της έξαρσης. 

Η Foxconn της Ταϊβάν, η οποία κάνει smartphones για την Apple και άλλες μάρκες, έχει σταματήσει την παραγωγή της στην Κίνα αφού οι εταιρείες είχαν ενημερώσει ότι θα κλείσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι μια επέκταση της διακοπής θα μπορούσε να διαταράξει τις αποστολές σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Apple.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Foxconn έχει μέχρι στιγμής δει ένα μικρό αντίκτυπο από το ξέσπασμα καθώς χρησιμοποιεί εργοστάσια σε χώρες όπως το Βιετνάμ, την Ινδία και το Μεξικό για να καλύψει το κενό, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να αντισταθμίσει την καθυστέρηση εάν τα εργοστάσια λειτουργούν υπερωριακά μετά την απαγόρευση.

Κλειστά εργοστάσια

Στο Suzhou της Ανατολικής Κίνας, ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους παραγωγής, οι εταιρείες έχουν οδηγίες να παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου και στη Σαγκάη μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Τα εργοστάσια στο νότιο κέντρο παραγωγής του Dongguan στην εξαγωγική προσανατολισμένη επαρχία Γκουανγκντόνγκ έχουν επίσης αποφασίσει να μην ανοίξουν πριν από τις 10 Φεβρουαρίου.

«Αυτό για το οποίο που ανησυχούμε είναι καθυστερήσεις για άλλη εβδομάδα ή ακόμη και για ένα άλλο μήνα. Ο αντίκτυπος θα είναι μεγάλος», ανέφερε η πηγή στο Reuters. «Σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στη γραμμή παραγωγής της Apple.»

«Το δύσκολο ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε την παραγωγή (στις 10 Φεβρουαρίου) … Εξαρτάται από τις οδηγίες που δόθηκαν από τις κεντρικές και επαρχιακές κυβερνήσεις».

Το Τμήμα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Γκουανγκντόνγκ απάντησε σε ερώτηση του Reuters ότι καμία εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της Foxconn, δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει πριν από τις 9 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την κατασκευή ή την παροχή ιατρικών προμηθειών και άλλων καθημερινών αναγκών.

Η Foxconn έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους και τους πελάτες της στο Hubei της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, να μην επιστρέψουν στα εργοστάσια ενώ τόνισε στους εργαζομένους να αναφέρουν την υγειονομική τους κατάσταση καθημερινή βάση. 

Δείτε επίσης: Κινέζοι νοσηλευτές τραγουδούν σε ασθενείς με κορωνοϊό για να τους ενθαρρύνουν (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This