Τρεις οι νεκροί του τουρκικού αεροσκάφους, που κόπηκε στα τρία! – Βίντεο από την πτώση

Must Read

Τρεις Τούρκοι είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, που έλαβε χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gökçen, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης όταν τουρκικό αεροσκάφος της γραμμής, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 180 άνθρωποι, έγινε τρία κομμάτια!

Η άτρακτος του αεροσκάφους Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus βγήκε από τον βρεγμένο και ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου εξαιτίας ισχυρών ανέμων, κόπηκε στα τρία και πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και 179 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου, η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου -ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων- αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Μπόινγκ, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχει καταγραφεί η στιγμή που το Boeing 737-800 πέφτει με τη μύτη στο χαντάκι κοντά σε έναν δρόμο που συνδέει δύο αυτοκινητοδρόμους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=udah795Y4i8

Πτώση σαράντα μέτρων

Ο Γερλίκαγια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα» αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές.

«Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα παράλληλα τον διάλογο του πιλότου με ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 αλλοδαποί, 12 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ούτε η Pegasus, ούτε οι τουρκικές αεροπορικές αρχές απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο αναζήτησε τηλεφωνικά εκπροσώπους τους.

Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ άλλοι παρέμεναν στο εξωτερικό του αεροπλάνου που φώτιζαν ισχυροί προβολείς ακόμη και αργά τη νύχτα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, κατά το ίδιο πρακτορείο.

Το αεροδρόμιο Σαμπιά Γκιοκτσέν έκλεισε και οι πτήσεις ανακατευθύνθηκαν στο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά της οικονομικής πρωτεύουσας της Τουρκίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, άλλο αεροσκάφος της Pegasus επίσης βγήκε από διάδρομο στο Σαμπιά Γκιοκτσέν, χωρίς τότε να τραυματιστεί κανείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This