Αιφνιδιαστική πρόταση-κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα από τον Πούτιν

Must Read

Κρούση για ανάπτυξη της συνεργασίας με τη χώρα μας είχαμε από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διαδικασία υποβολής διαπιστευτηρίων από την Ελληνίδα πρέσβειρα στη Μόσχα, Κατερίνα Νασίκα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, του οποίου η σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν φαίνεται να διανύει και το καλύτερο σημείο της, λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων των δύο χωρών στη Λιβύη αλλά και των εξελίξεων στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, ήταν ιδιαίτερα θερμός. Κατά τη διάρκεια της προσφώνησής του είπε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των δύο κρατών και, φυσικά, «αντιστοιχεί στις παραδόσεις αιώνων της φιλίας και της αμοιβαίας συμπάθειας των λαών μας».

Δείτε επίσης: Τέσσερις ΜΚΟ στο μικροσκόπιο! Η ανάρτηση που έγινε viral: «Προσευχηθείτε για τη Λέσβο-Θα πάρουμε τα όπλα»

Τόνισε, δε, ότι «μαζί με τη συνεργασία στην πολιτική, στην οικονομία και την ενέργεια, υπάρχουν καλές ευκαιρίες για την επέκταση των επαφών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού». Υπενθύμισε μάλιστα και το Κοινό Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας – Ρωσίας, το οποίο έλαβε χώρα το 2019.

Η Ελληνίδα πρέσβης ανέλαβε καθήκοντα στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 2019, αντικαθιστώντας την Τασία Αθανασίου, η οποία μόλις τον Ιούλιο είχε παραδώσει τα διαπιστευτήριά της στον Βλαντίμιρ Πούτιν σε ανάλογη τελετή, δίνοντας την αφορμή στον Ν. Κοτζιά να μιλήσει για «εκδικητική» απόφαση, που εκθέτει το ελληνικό κράτος στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This