«Εξαφανίστηκε» ο αδίστακτος Ταϊλανδός φονιάς μαζί με τους ομήρους! Άκαρπες οι έρευνες των ειδικών δυνάμεων (video)

Must Read

Τελειωμό δεν έχει το αιματοβαμμένο θρίλερ στην Ταϊλάνδη, καθώς πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως, οι ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου του εμπορικού κέντρου «Terminal 21», όμως, όχι μόνο δεν εντόπισαν τον «σαλεμένο» δράστη, αλλά ούτε καν τους -16 σύμφωνα με πληροφορίες- ομήρους που!

Σύμφωνα με τον αγγλόφωνο ιστότοπο της εφημερίδας «Khaosot», το συγκρότημα του εμπορικού κέντρου αποτελείται από πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολυώροφο γκαράζ.

Η πρεσβεία της Ρωσίας, εξάλλου, ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών στο εμπορικό κέντρο. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μέχρι τις 23.00 τοπική ώρα δεν υπήρχαν ξένοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων», έλεγε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κι ενώ ο αριθμός των θυμάτων του στρατιωτικού, ο οποίος πήρε το όπλο του και έσπειρε το θάνατο στο πέρασμά του, αυξανόταν διαρκώς, ο ίδιος βρισκόταν «ταμπουρωμένος» εντός του εμπορικού κέντρου, κρατώντας ομήρους κάποιους από τους επισκέπτες.

Στους 20 οι νεκροί – άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης, αστυνομικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο, όπου ο δράστης κρατά ομήρους και βοήθησαν εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν, τη στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων του ανέβηκε στους 20.

«Η αστυνομία και ο στρατός ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοήθησαν στην απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα από το εμπορικό κέντρο. Δεν είναι γνωστό πόσοι βρίσκονται ακόμη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών από τα πυρά του ένοπλου στρατιώτη στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε. Φαίνεται ότι τρελάθηκε», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αναφερόμενος στον Jakapanth Thomma, τον δράστη. Νωρίτερα, πάντως, ο επιλοχίας είχε αναρτήσει στο Facebooκ ένα μήνυμα, όπου ανέφερε ότι «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους» και μια φωτογραφία, πιθανότατα του δικού του χεριού να κρατά ένα όπλο. Κάποια στιγμή, αφού είχε ξεκινήσει να πυροβολεί, ανάρτησε το μήνυμα «Να τα παρατήσω;» και στη συνέχεια ο λογαριασμός του έκλεισε.

«Έσπειρε» το θάνατο

Ο Jakapanth Thomma φέρεται ότι άνοιξε πυρ σε διάφορα σημεία της πόλης, η οποία απέχει 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, ενώ, προς το παρόν, βρίσκεται ακόμη μέσα στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές έστειλαν τη μητέρα του στο σημείο για να τον πείσει να παραδοθεί. Σε ένα βίντεο, η γυναίκα εμφανίζεται να κλαίει και να αναρωτιέται «γιατί το έκανε;», ενώ μπαίνει σε ένα περιπολικό.

Σε άλλα βίντεο μπορούμε να τον δούμε να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο, μπροστά από το εμπορικό κέντρο και να πυροβολεί, με τον κόσμο να τρέχει να σωθεί από τα πυρά. Σε βίντεο, εξάλλου, που τράβηξε ένας περαστικός, διακρίνεται ένας άνδρας, πεσμένος δίπλα στη ρόδα ενός αυτοκινήτου, μέσα σε μια λίμνη αίματος, αλλά δεν είναι σαφές αν είναι νεκρός. Σε άλλες εικόνες που μεταδόθηκαν, φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος. Κανένας τους δεν κινείται.

Στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου διακρίνεται ένας ένοπλος μασκοφόρος ντυμένος στα μαύρα, να μπαίνει σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών.

https://twitter.com/KhaosodEnglish/status/1226136100864835585

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης αρχικά πήγε σε κάποιο σπίτι της πόλης και σκότωσε εκεί δύο ανθρώπους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα όπλων μιας στρατιωτικής βάσης και προμηθεύτηκε ένα νέο όπλο.

Το υπουργείο Άμυνας ζήτησε από όσους μπορούν να δώσουν αίμα για τα θύματα σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης, ενώ ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης, διέταξε τους διοικητές να σπεύσουν στην περιοχή και να ξεκινήσουν έρευνες.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από τα αιματηρά γεγονότα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This