ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΣυγκίνηση για την Παναγία των Παρισίων - Ήχησαν οι καμπάνες 5 χρόνια μετά

Συγκίνηση για την Παναγία των Παρισίων – Ήχησαν οι καμπάνες 5 χρόνια μετά

«Δεν είναι τέλειο ακόμη, αλλά θα το κάνουμε τέλειο»

Πέντε χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων, το πρωί της Παρσκευής λίγο πριν από τις 10:30, ήχησαν οι 8 καμπάνες του βορινού κωδωνοστασίου. Ρίγη συγκίνησης για τον Καθεδρικό Ναό στην γαλλική πρωτεύουσα,  όταν οι καμπάνες χτύπησαν η μια μετά την άλλη έως ότου σχηματίσουν μια αρμονική χορογραφία.

«Δεν είναι τέλειο ακόμη, αλλά θα το κάνουμε τέλειο» δήλωσε ο Alexandre Gougeon, υπεύθυνος για την επανεγκατάσταση του καμπαναριού. «Αυτή η πρώτη δοκιμή ήταν επιτυχής» πρόσθεσε.

Η πιο βαριά καμπάνα ονομάζεται «Gabriel» και ζυγίζει πάνω από 4 τόνους ενώ η ελαφρύτερη λέγεται «Jean-Marie» και έχει βάρος 800 κιλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Παναγία των Παρισίων θα λειτουργεί εκ νέου τον Δεκέμβριο. Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Καθεδρικού Ναού θα πραγματοποιηθούν 7 Δεκεμβρίου παρουσία ηγετών και θρησκευτικών εκπροσώπων.

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης