«Θερίζει» ο κορονωϊός! Σκότωσε 242 σε ένα 24ωρο, 60.000 τα κρούσματα – Σε συναγερμό και η Ευρώπη! Στις Βρυξέλλες για ενημέρωση ο Κικίλιας

Must Read

Αριθμό που σοκάρει έφτασαν οι νεκροί στην επαρχία Χουμπέι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Συγκεκριμένα, μέσα στην χθεσινή ημέρα, ο κορωνοϊός κόστισε τη ζωή σε 242 ανθρώπους.

Για παγκόσμιας κλίμακας απειλή, ενδεχομένως μεγαλύτερης και από την τρομοκρατία, κάνει λόγω ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά τον ιό, την ώρα, μάλιστα, που οι Κινέζοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ο κόσμος «πρέπει να αφυπνισθεί και να θεωρήσει αυτόν τον εχθρικό ιό υπ’ αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Ανταχανόμ Γκεμπρεγέσιους, προειδοποιώντας ότι θα χρειασθούν 18 μήνες για την παρασκευή εμβολίου.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα του ΠΟΥ, μπορεί η επιδημία να δείχνει ότι φθάνει στην κορύφωσή της στο επίκεντρό την Κίνα, αλλά είναι πιθανόν να διασπαρεί σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπου η εκδήλωσή της βρίσκεται μόλις στην αρχή της.

«Έχει διασπαρεί σε άλλες περιοχές, όπου είναι η αρχή του ξεσπάσματος», δήλωσε από την Σιγκαπούρη η Ντέιλ Φίσερ, επικεφαλής Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN) που συντονίζεται από τον ΠΟΥ. «Στην Σιγκαπούρη, βρισκόμαστε στην αρχή του ξεσπάσματος (της επιδημίας)».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Σιγκαπούρη έχει καταγράψει 47 κρούσματα και οι αρχές ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, η DBS, απομάκρυνε από την έδρα της 300 μέλη του προσωπικού της έπειτα από την εμφάνιση ενός κρούσματος στο κτίριο.

Ο νέος κορωνοϊός, έχει προκαλέσει 97 νέους θανάτους και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.369 θανατηφόρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 60.000.

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Εκβιασμό υπέκρυπταν οι επιστολές-βόμβα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου.

Οι περισσότεροι θάνατοι μέχρι στιγμής καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας που έφτασαν τους 1.310, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638).

Στο συμβούλιο ο Κικίλιας

Το «παρών» στο σημερινό έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορωνοϊό COVID-19 στις Βρυξέλλες θα δώσει σε λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο Συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι δράσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This