20-9-2020

Την πρώτη θέση στις επενδύσεις σε «έξυπνες» πόλεις κατακτά η Σιγκαπούρη

Την πρώτη θέση παγκοσμίως στις επενδύσεις σε υποδομές, εφαρμογές και λύσεις, που σχετίζονται με τις «έξυπνες» πόλεις, παίρνει για το 2020, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2019, η Σιγκαπούρη. Ακολουθεί το Τόκιο, με τις επενδύσεις της ιαπωνικής πρωτεύουσας σε ψηφιακές τεχνολογίες για την πόλη να εκτοξεύονται φέτος λόγω και των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Νέα Υόρκη και στην τέταρτη θέση το Λονδίνο.

Δείτε επίσης: Ήρωας ετών πέντε έσωσε την αδερφή και το σκύλο του από το φλεγόμενο δωμάτιό του

Αυτές οι πόλεις θα δαπανήσουν συνολικά περίπου $1 δις το 2020 σε «έξυπνες» λύσεις, εφαρμογές και υποδομές για τους πολίτες τους. Σε γεωγραφική βάση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δυτική Ευρώπη και η Κίνα θα αντιπροσωπεύουν φέτος πάνω από το 70% των συνολικών δαπανών για «έξυπνες» πόλεις. Η Λατινική Αμερική και η Ιαπωνία θα είναι οι περιοχές του πλανήτη, που θα δουν την ταχύτερη ανάπτυξη των δαπανών για «smart cities» το 2020.

Την επενδυτική δραστηριότητα, ανά τον κόσμο, για το 2020 αποτυπώνει σε έρευνα της (Worldwide Smart Cities Spending Guide) η International Data Corporation (IDC).

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ