Δικαστήριο στην Κίνα αναγνώρισε πνευματικά δικαιώματα σε ρομπότ

Must Read

Πρωτοφανή απόφαση έλαβε το δικαστήριο στη Shenzhen, της επαρχία Guangdong, σύμφωνα με την οποία ένα έργο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κολοσσός Tencent κινήθηκε νομικά εναντίον μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία και αντέγραψε άρθρο που είχε συγγράψει το ρομπότ «Dreamwriter». Ο Dreamwriter είναι ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα σύνταξης ειδήσεων που βασίζεται σε δεδομένα και αλγόριθμους που αναπτύχθηκαν από την Tencent το 2015.

Μόλις έγιναν οι πρώτες συστάσεις προς την πλατφόρμα, το άρθρο αφαιρέθηκε, κάτι που περιόρισε το πρόστιμο του δικαστηρίου προς τη Shanghai Yingxun Technology Company σε μόλις 216 δολλάρια για διαφυγόντα κέρδη και προστασία δικαιωμάτων.

Το ακόμη πιο απίστευτο της υπόθεσης είναι πως το περιβόητο άρθρο πληροί όλες τις προϋποθέσεις σύνταξης, γραμματικής και δομής, κάτι που ενισχύει το γεγονός ότι γίνονται τεράστια βήματα στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν ποικίλα ανθρώπινα έργα, ακόμα και τα πιο καθημερινά όπως η μουσική, η ζωγραφική και πλέον η σύνταξη ενός άρθρου.

Ωστόσο, το ζήτημα κατά πόσον τα έργα αυτά πρέπει να προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εξακολουθεί να αμφισβητείται.

Δείτε επίσης: Θαύμα! Βρύσες σε σπίτια έριχναν… αλκοόλ αντί για νερό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This