Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Δικαστήριο στην Κίνα αναγνώρισε πνευματικά δικαιώματα σε ρομπότ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πρωτοφανή απόφαση έλαβε το δικαστήριο στη Shenzhen, της επαρχία Guangdong, σύμφωνα με την οποία ένα έργο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κολοσσός Tencent κινήθηκε νομικά εναντίον μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία και αντέγραψε άρθρο που είχε συγγράψει το ρομπότ «Dreamwriter». Ο Dreamwriter είναι ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα σύνταξης ειδήσεων που βασίζεται σε δεδομένα και αλγόριθμους που αναπτύχθηκαν από την Tencent το 2015.

Μόλις έγιναν οι πρώτες συστάσεις προς την πλατφόρμα, το άρθρο αφαιρέθηκε, κάτι που περιόρισε το πρόστιμο του δικαστηρίου προς τη Shanghai Yingxun Technology Company σε μόλις 216 δολλάρια για διαφυγόντα κέρδη και προστασία δικαιωμάτων.

Το ακόμη πιο απίστευτο της υπόθεσης είναι πως το περιβόητο άρθρο πληροί όλες τις προϋποθέσεις σύνταξης, γραμματικής και δομής, κάτι που ενισχύει το γεγονός ότι γίνονται τεράστια βήματα στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν ποικίλα ανθρώπινα έργα, ακόμα και τα πιο καθημερινά όπως η μουσική, η ζωγραφική και πλέον η σύνταξη ενός άρθρου.

Ωστόσο, το ζήτημα κατά πόσον τα έργα αυτά πρέπει να προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εξακολουθεί να αμφισβητείται.

Δείτε επίσης: Θαύμα! Βρύσες σε σπίτια έριχναν… αλκοόλ αντί για νερό

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ