ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

ΗΠΑ: Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας – Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο σκοτάδι

Μία ακόμη πιο ισχυρή καταιγίδα, συνοδεία θυελλωδών ανέμων, πλήττει τις βορειοδυτικές ΗΠΑ! Την ώρα μάλιστα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις χιονοπτώσεις, που προκάλεσε ένα πρώτο τέτοιο καιρικό σύστημα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, που σάρωσαν την χώρα σε πρώτο στάδιο, κόπασαν κατά μήκος της περιοχής της νοτιοδυτικής Ουάσινγκτον και του Όρεγκον. Όμως, εικόνες από σπίτια και αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν κατέκλυσαν τα ΜΜΕ. Δύο γυναίκες έχασαν την ζωή τους έπειτα από πτώσεις δέντρων κοντά στο Σιάτλ και άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Περίπου 350.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι στην Ουάσινγκτον, το Όρεγκον και την Βόρεια Καλιφόρνια, αριθμός μικρότερος από τα 600.000 που είχαν καταγραφεί νωρίτερα. Η θύελλα και οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν επίσης αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το σύστημα ηλεκτροδότησης στη επαρχία Βρετανική Κολομβία, στις καναδικές ακτές του Ειρηνικού, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 225.000 καταναλωτές, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού BC Hydro. Περίπου 64.000 καταναλωτές, κυρίως στη νήσο Βανκούβερ δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

«Κοντά 279 χιλιοστά βροχής έπεσαν ήδη στη Βόρεια Καλιφόρνια, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα σημειώθηκαν επίσης χιονοπτώσεις», δήλωσε ο Ριτς Ότο, μετεωρολόγος του Κέντρου Προβλέψεων της αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS). Σύμφωνα με τον ίδιο, «η καταιγίδα βρίσκεται πάνω από τη Β. Καρολίνα και το ύψος της βροχής αναμένεται να φθάσει τα 250 χιλιοστά».

Ριπές ανέμων ταχύτητας 105 χιλιομέτρων την ώρα αναμένονται άμεσα και «ο κίνδυνος απειλητικών για την ζωή πλημμυρών και κατολισθήσεων λάσπης και βράχων παραμένει υψηλός σε ολόκληρη την περιοχή», προειδοποίησε η NWS. «Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα», εξήγησε ο Ότο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν πρόκειται να εξασθενίσουν σύντομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης