Σάββατο 19/6/2021

Για τον φόβο του κορωνοϊού έκλεψαν 600… χαρτιά υγείας έξω από σούπερ μάρκετ

Ο φόβος και η καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν ληστείες με… τρελή λεία! Ένοπλοι στο Χονγκ Κονγκ άρπαξαν 50 συσκευασίες με 600 χαρτιά υγείας από διανομέα, που βρισκόταν έξω από σούπερ μάρκετ! Και παρά την ετοιμότητα του κράτους, ο ένας από τους ληστές ακόμα διαφεύγει…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή: Το χαρτί υγείας στο Χονγκ Κονγκ έχει έλλειψη εξαιτίας του πανικού για τον κορωνοϊό, που ωθεί τους καταναλωτές να αγοράζουν μαζικά λόγω του ότι δεν ξέρουν πόσο θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα.

Ως εκ τούτου, οι ληστές έχουν μπει σε άλλη σφαίρα πλέον!

Μετά την ένοπλη ληστεία έξω από σούπερ μάρκετ «Wellcome» της συνοικίας Μονγκ Κοκ, η αστυνομία συνέλαβε δύο από τους τρεις άνδρες και πήρε πίσω τα κλεμμένα χαρτιά, όπως έγραψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι προμήθειες στα σούπερ μάρκετ δεν έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι κάτοικοι αγοράζουν σε τεράστιες ποσότητες χαρτί υγείας. Άλλα προϊόντα που έχουν “εξαφανιστεί” από τα ράφια είναι το ρύζι, τα μακαρόνια και είδη για την καθαριότητα του σπιτιού.

Οι χειρουργικές μάσκες και τα απολυμαντικά χεριών είναι υπερβολικά δυσεύρετα καθώς οι πολίτες τα αγοράζουν μαζικά για να προστατευτούν από τον covid-19, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.700 θανάτους.

Οι αρχές αποδίδουν τον πανικό των καταναλωτών στις φήμες και στα fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό.

Μαζική αγορά χαρτιών υγείας, απολυμαντικών χεριών και χειρουργικών μασκών παρατηρείται και στη Σιγκαπούρη, όπου έχουν καταγραφεί 75 κρούσματα του ιού.

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να τονίσουμε ότι τα 600 χαρτιά υγείας στο Χονγκ Κονγκ κόστισαν λίγα λεπτά παραπάνω από 119 ευρώ…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ