Ανατριχιαστική έρευνα προτείνει κομποστοποίηση των νεκρών και μετατροπή τους σε… λίπασμα!

Must Read

Τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας που δείχνει ότι η κομποστοποίηση των ανθρώπων, μετά τον θάνατό τους, είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, σε σχέση με την καύση ή την ταφή των νεκρών, παρουσίασε αμερικανική εταιρία.

Η Recompose, η οποία ετοιμάζεται να λειτουργήσει από το Μάιο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον τα πρώτα κέντρα κομποστοποίησης νεκρών και τη μετατροπή τους ουσιαστικά σε λίπασμα, δοκίμασε την τεχνική που ανέπτυξε έπειτα από έρευνες τεσσάρων ετών. Όπως εξήγησε στο BBC η ιδρύτρια της εταιρίας Katrina Spade, το πείραμα έγινε στις σορούς έξι ανθρώπων, οι οποίοι είχαν δώσει τη συναίνεσή τους, προτού πεθάνουν.

Katrina Spade
Katrina Spade

Οι σοροί των εθελοντών τοποθετήθηκαν σε κουτί με ροκανίδια, γρασίδι και φύτρα αλφάλφα. Ένας μηχανισμός περιέστρεφε αργά το πτώμα ώστε τα μικρόβια που υπήρχαν στο κουτί να φτάσουν σε όλα τα σημεία του. Έπειτα από 30 ημέρες όλοι οι μαλακοί ιστοί του σώματος είχαν διαλυθεί και ό,τι είχε απομείνει ήταν ασφαλές να δοθεί στους συγγενείς των εθελοντώνΜ για να το ρίξουν σε φυτά ή δέντρα!

κομποστοποιηση

Διαβάστε επίσης: Ζωολογικός κήπος επιτρέπει σε ανθρώπους να δώσουν σε κατσαρίδα το όνομα των πρώην τους και να την δουν να τρώγεται

Η Σπέιντ υποστήριξε ότι η έρευνα έδειξε πως η διαδικασία κομποστοποίησης ενός πτώματος συνολικά εκπέμπει 1,4 τόνους λιγότερο άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε σχέση με τη διαδικασία αποτέφρωσης των νεκρών. Ανάλογο είναι το όφελος και σε σχέση με την ταφή τον νεκρών, αν ληφθούν υπόψη τα καυσαέρια κατά την κατασκευή του φερέτρου και τη μεταφορά του.

κομποστοποιηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This