Σάββατο 19/6/2021

Άναψε φωτιές ο Σαλβίνι: «Απολίτιστες οι γυναίκες που ζητούν άμβλωση»

Στο στόχαστρο της κριτικής μπήκε για ακόμη μια φορά ο Ματέο Σαλβίνι, που συνεχίζει να ενοχλεί το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας.

Αιτία αυτή τη φορά ήταν η άποψη που εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Ρώμη για τις γυναίκες οι οποίες ζητούν από δημόσια νοσοκομεία να προχωρήσουν επανειλημμένα σε άμβλωση. Ο επικεφαλής της Λέγκας σημείωσε συγκεκριμένα: «Είναι σωστό οι γυναίκες να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές που αφορούν τη ζωή τους. Ωστόσο, δεν μπορείς να βρίσκεις το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ως λύση για έναν απολίτιστο τρόπο ζωής».

Δείτε επίσης: Έρχονται οι πρώτες κούκλες του έρωτα για… θαλάσσιες χελώνες

Ακολούθως πρόσθεσε ότι αναφέρεται σε γυναίκες που παρουσιάστηκαν επανειλημμένα στα Επείγοντα Περιστατικά νοσοκομείων της Ρώμης και του Μιλάνου ζητώντας να προχωρήσουν σε άμβλωση.

«Όταν το κάνεις ακόμη και επτά φορές, σημαίνει ότι πρέπει να σου εξηγήσουν πώς πρέπει να φέρεσαι και ότι ακολουθείς λανθασμένο τρόπο ζωής» υπογράμμισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Αντιδράσεις από αντίπαλα στελέχη

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων κυρίως από αντίπαλα πολιτικά στελέχη, που ακόμη βλέπουν εφιάλτες από την υψηλή δημοτικότητα του αρχηγού της Λέγκας. «Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες και από την ιταλική δημόσια υγεία. Ο Σαλβίνι κάθε μέρα λέει και μια πιο μεγάλη ανοησία, διότι είναι σε δύσκολη θέση. Ευτυχώς, στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δεν ακούν τις προκλητικές δηλώσεις του» τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Αιχμηρή και η εφημερίδα «La Repubblica», έγραψε: «Με λίγες λέξεις ο Σαλβίνι κατάφερε να προσβάλει μια σειρά από κατηγορίες ανθρώπων, να επιτεθεί κατά των ιστορικών κατακτήσεων των γυναικών και της κοινωνίας μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ