Στο εδώλιο 36χρονη τρομοκράτισσα του ISIS που ετοίμαζε επιθέσεις στο Λονδίνο

Must Read

Μπορεί ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, τον περασμένο Οκτώβριο και το «χαλιφάτο» του να έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο, εντούτοις σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν και υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης που αιματοκύλισε τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Μία από αυτούς, κρίθηκε ένοχη χθες για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο καθώς και ενός ξενοδοχείου της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την 36χρονη Σαφίγια Σάικ από το Χέιζ του δυτικού Λονδίνου, η οποία ομολόγησε στο δικαστήριο ότι πράγματι σχεδίαζε τα τρομοκρατικά αυτά χτυπήματα, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μοίραζε προπαγανδιστικό τρομοκρατικό υλικό μέσω του διαδικτύου.

Ζήτησε να την προμηθεύσει με βόμβες

Η Σαφίγια, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Μισέλ Ράμσντεν, συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο όταν ζήτησε από έναν μυστικό αστυνομικό να την προμηθεύσει με βόμβες. Η επίδοξη τρομοκράτης δύο μήνες πριν τη σύλληψη της είχε έρθει σε επαφή με ένα ζευγάρι αστυνομικών, οι οποίοι προσποιούνταν ότι ήταν εξτρεμιστές.

Διαβάστε επίσης: Βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία – Κάτοικοι αντιδρούν στη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό στην περιοχή τους (video)

Παράλληλα, η Σαφίγια είχε πραγματοποιήσει αναγνωριστικές επισκέψεις στους δύο πιθανούς της στόχους, τους οποίους είχε αποκαλύψει σε έναν από τους δύο αστυνομικούς. Η Βρετανίδα, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ το 2007, εκμυστηρεύτηκε μάλιστα στον αστυνομικό ότι ήθελε να χτυπήσει τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου – ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια του Λονδίνου – τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, όταν θα είναι γεμάτος από κόσμο για να έχει περισσότερα θύματα!

Η ποινή της Σαφίγια Σάικ αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11 Μαΐου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This