Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο κορωνοϊός «επιβιώνει» στα κινητά μέχρι και για μια βδομάδα!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Είναι γνωστό πως τα κινητά αποτελούν εστία μικροβίων. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι πως ο κορωνοϊός μπορεί να «ζήσει» στην οθόνη τους μέχρι και μια εβδομάδα. Για αυτό και οι ερευνητές-επιστήμονες ζητούν από τον κόσμο να καθαρίζει τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα τη συσκευή του, καθώς με η πρόληψη μπορεί να γλιτώσει τη μετάδοση του ιού.

coronavirus cell

Ο καθηγητής Πίτερ Χέιλ από το πανεπιστήμιο του Βατερλό παρομοίασε τα smartphones με βρόμικα πιάτα και συνέστησε στους χρήστες να τα καθαρίζουν κατά τη διάρκεια του γεύματος αλλά και μετά την ώρα του δείπνου. Παράλληλα, υπάρχουν ερευνητές που υποστηρίζουν ότι ο μέσος όρος μικροβίων πάνω σε ένα κινητό είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν πάνω στο καζανάκι της τουαλέτας.

Ο καθηγητής Μάικ Μπάρερ από το πανεπιστήμιο του Λέστερ υποστήριξε ότι οποιαδήποτε επιφάνεια έχει μολυνθεί από βήχα, συνάχι ή ακόμη και την αναπνοή, είναι πιθανή εστία μόλυνσης. Ωστόσο, ο κίνδυνος να μεταδοθεί με αυτόν τον τρόπο ο κορωνοϊός είναι πολύ χαμηλός, σε αντίθεση με την ανθρώπινη επαφή.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 60% των χρηστών δεν έχει καθαρίσει ποτέ το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε επίσης: Εκοιμήθη ο άγιος των Φυλακών, π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος (video)

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ