Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Ποια εκεχειρία; Κι άλλοι νεκροί στη Συρία λίγες ώρες μετά τη νέα συμφωνία Ερντογάν-Πούτιν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τζιχαντιστές εξεγερμένους στην επαρχία Ιντλίμπ, μερικές ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν η Ρωσία και η Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του πεδίου.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια. Εκεί σκοτώθηκαν έξι Σύροι στρατιώτες, που πολεμούσαν με τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς και εννέα μαχητές του “Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν” των εξεγερμένων αντιπάλων τους.

Η σιωπή από την κατάπαυση του πυρός διακόπηκε βίαια μόλις τρεις ώρες μετά τη συμφωνηθείσα εκεχειρία, όταν τζιχαντιστές αντάλλαξαν χειροβομβίδες και βομβαρδισμούς γενικότερα με τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, ανατολικά της Ιντλίμπ.

Δείτε επίσης: Ανήκουστο: Οι Τούρκοι μεταμφιέζουν και «μαρκάρουν» σαν να είναι ζώα τους μετανάστες που μας στέλνουν για να τους παρακολουθούν!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης