Οι Αλβανοί παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των ομογενών με την ανοχή του Βερολίνου

Must Read

Στα άκρα έχει ενταθεί η χρονίζουσα κόντρα των δύο κορυφαίων θεσμικών παραγόντων στην Αλβανία, του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα και του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, με επίκληση (από την πλευρά Μέτα) του «ελλείμματος δημοκρατίας» που διατρέχει τη χώρα, την ώρα που η ελληνική μειονότητα δέχεται νέα ύπουλη επίθεση από το αλβανικό καθεστώς, με τις νέες νομικές ρυθμίσεις που προωθεί για το περιουσιακό.

Ακόμα και η αλβανική αντιπολίτευση, το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα, που κινείται διαχρονικά στην ίδια ανθελληνική γραμμή, χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο για τις περιουσίες απαράδεκτο. «O Έντι Ράμα έχει φτιάξει στα εφτά χρόνια διακυβέρνησης ένα σώμα νόμων υπέρ των ολιγαρχών. Σκοπός αυτού του σώματος νόμων είναι η εξαφάνιση του δικαιώματος ιδιοκτησίας για τον πολίτη, ώστε να απολαύσει την περιουσία του, και η κλοπή αυτής προς το συμφέρον των οικονομικών φίλων του Ράμα» ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος Γιορίντα Ταμπάκου.

Η Αλβανία του Ράμα συνεχίζει να αγνοεί πλήρως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Αθήνας και των λοιπών εταίρων ως υποψήφια χώρα της Ε.Ε., και παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας (τον προσεχή Μάιο στο Ζάγκρεμπ), εξαπολύει νέο κύμα υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών.

Παρά τις εκκλήσεις της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να άρει τις επιφυλάξεις της ως προς την αλβανική υποψηφιότητα, το καθεστώς Ράμα, με υποδείξεις των Τουρκοσυμβούλων και την απροκάλυπτη ανοχή του Βερολίνου, συνεχίζει να επιτίθεται στη μειονότητα, έχοντας ως τελικό στρατηγικό στόχο την οικονομική της εξαθλίωση και παρακμή μέχρις εξαφάνισης.

Κάλεσμα από την «Ομόνοια» για επαγρύπνηση

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πλευρά της οργάνωσης Ομόνοια της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησαν οι μπουλντόζες του Ράμα το 2016, καλώντας σε αγώνα «αποφασιστικότητας» για την κινητοποίηση των ελληνικών κοινοτήτων και του δυναμικού της ΕΕΜ με στόχο την καταγγελία.

Στη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου που έγινε στη Δερβιτσάνη, υπό την προεδρία του προέδρου της οργάνωσης και με συμμετοχή των προέδρων στα παραρτήματα, τα ηγετικά στελέχη της Ομόνοιας διακήρυξαν ότι «χρόνιες σκόπιμες πρακτικές των κρατικών Αρχών έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση, αναγνωρίζοντας ιδιοκτησίες με πλαστογραφημένα και άλλες λαθροχειρίες έγγραφα, σε κοινότητες και δημόσιες περιουσίες, στον χώρο όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει ο γηγενής Ελληνισμός».

Η οργάνωση κατήγγειλε ότι από το καθεστώς και τους δήμους που ελέγχει «επιδεικνύεται εμπράκτως και εφαρμόζεται πολιτική άρνησης αναγνώρισης και εγγραφής ιδιοκτησιών σε μέλη της ΕΕΜ, στις κοινότητες, στις ενορίες και στα μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή της».

Δείτε επίσης: Κηπουρός «τσέπωσε» 460.000 € για προτομή του Μέγα Αλέξανδρου που βρήκε τυχαία

Η Ομόνοια κάλεσε τα μέλη της μειονότητας να αγρυπνούν, καθώς η αλβανική πολιτεία είναι «εκτεθειμένη σε συμπράξεις με σκοτεινά συμφέροντα στην παραλιακή ζώνη, όπου η ακίνητη περιουσία έχει ιδιαίτερη αξία», και πρότεινε μεθόδους δράσης…

Ωστόσο, χωρίς την ενεργό συμπαράσταση της Αθήνας σε αυτήν τη μάχη, η μειονότητα θα χαθεί στην εξοντωτική μανία του αλβανικού «μαύρου κράτους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This