ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΜποϊκοτάζ στην Κροατία για την ακρίβεια - Οι πολίτες μείωσαν τον τζίρο κατά 50%

Μποϊκοτάζ στην Κροατία για την ακρίβεια – Οι πολίτες μείωσαν τον τζίρο κατά 50%

Αντιδρούν με μέσο μισθό στα 1.366 ευρώ

Οι Κροάτες καταναλωτές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για την ακρίβεια και την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών. Οι πολίτες αντέδρασαν και τα κατάφεραν! Ο τζίρος των καταστηματαρχών μειώθηκε κατά 50%, σύμφωνα με την φορολογική υπηρεσία της Κροατίας, συνεπεία της έκκλησης για μποϊκοτάζ από ενώσεις καταναλωτών για διαμαρτυρία.

Να σημειωθεί πως οι Κροάτες αντιδρούν με μέσο μισθό τον Νοέμβριο στα 1.366 ευρώ.

«Οι έμποροι δεν φαντάζονταν μια τέτοια εξέγερση» δήλωσε με ικανοποίηση ο Γιόσιπ Κέλεμαν της ένωσης καταναλωτών Halo inspektore, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για το μποϊκοτάζ. Η αντιπολίτευση, τα συνδικάτα, υπουργοί και αρκετές προσωπικότητες είχαν επίσης καλέσει να στηριχθεί το κίνημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς, εκτίμησε ότι το μποϊκοτάζ είναι «σημαντικό και σαφές μήνυμα των πολιτών που θέλουν να παρακολουθούν και να συγκρίνουν τις τιμές» με αυτές άλλων χωρών. «Το κίνημα (διαμαρτυρίας) θα ληφθεί υπόψη κατά την αναθεώρηση των προϊόντων πρώτης ανάγκης, των οποίων οι τιμές είναι περιορισμένες» δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Οι διοργανωτές κατηγορούν τους εμπόρους ότι είναι υπεύθυνοι του πληθωρισμού, που έφτασε 4,5% τον Δεκέμβριο έναντι 2,4% κατά μέσον όρο στην Ευρωζώνη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης