ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠολωνία: Κομμάτια μετεωρίτη βρέθηκαν σε κοσμήματα 2.600 ετών

Πολωνία: Κομμάτια μετεωρίτη βρέθηκαν σε κοσμήματα 2.600 ετών

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal of Archaeological Science: Reports”, περίπου 26 ευρήματα, μεταξύ των οποίων τρία βραχιόλια, ένα ποδήλατο και μια βελόνα που βρέθηκαν σε ένα αρχαίο νεκροταφείο στην Πολωνία, βρέθηκαν να περιέχουν σίδηρο από μετεωρίτη.

«Αυτός ο μικρός αριθμός δειγμάτων αποτελεί ωστόσο μια από τις μεγαλύτερες συλλογές προϊόντων σιδήρου που προέρχονται από μετεωρίτες που βρέθηκαν σε αρχαιολογικό χώρο παγκοσμίως», ανέφεραν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μέλη του πολιτισμού της Λουσατίας, που έζησαν μεταξύ 750 π.Χ. και 600 π.Χ., έλιωναν σκόπιμα και χρησιμοποιούσαν σίδηρο που προερχόταν από μετεωρίτες για να δημιουργήσουν συγκεκριμένα σχέδια στα κοσμήματά τους.

Διαφορετικές τεχνικές -σύμφωνα με το Odatv.com- όπως ο φθορισμός ακτίνων Χ και η ηλεκτρονική μικροσκοπία χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό της στοιχειακής σύνθεσης των αρχαίων αντικειμένων.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Πολωνίας ήξεραν πώς να δουλεύουν το σίδερο πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης