Πέθανε ο πρώτος σκύλος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 

Must Read

Πέθανε ο πρώτος σκύλος διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19 σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

Το 17 ετών πομεράνιαν που βρέθηκε θετικό στην πόλη του Χονγκ Κονγκ είχε αναρρώσει από τον κορωνοϊό και επιστράφηκε στην 60χρονη ιδιοκτήτριά του, η οποία κι εκείνη νόσησε από τον φονικό ίο, αλλά έμεινε σε καραντίνα αναρρώνοντας σταδιακά.

Ο σκύλος βρισκόταν σε καραντίνα από τις 26 Φεβρουαρίου και πριν επιστρέψει στο  στο σπίτι του στις 14 Μαρτίου, όπου και πέθανε δύο μέρες μετά, υποβλήθηκε σε δυο τεστ που βγήκαν αρνητικά στο ιό.

Οι αστυνομικές αρχές που φάνηκαν αυστηρές στην επιβολή των μέτρων προστασίας, ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια του σκύλου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου, όμως εκείνη αρνήθηκε για ηθικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε καραντίνα, το σκυλί δεν παρουσίασε συμπτώματα και η εξέταση αίματος για τη νόσο δεν ανίχνευσε αντισώματα ειδικά για τον COVID-19. Οι ειδικοί, ωστόσο, σημείωσαν ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν είναι ασυνήθιστο στις ήπιες ή ασυμπτωματικές περιπτώσεις της νόσου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα κατοικίδια ζώα δεν είναι πιθανό να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης, αν και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει παρόλα αυτά να εφαρμόζουν καλή υγιεινή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This