Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να επισκεφθεί τις κατεχόμενες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, τις οποίες χαρακτήρισε ανοιχτά ως «περιφερειακές πρωτεύουσες της Ρωσίας» — φρασεολογία που επιβεβαιώνει τη ρωσική πρόθεση για πλήρη ενσωμάτωση των περιοχών αυτών.
Παράλληλα, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στην πρόοδο των ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου με την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «επίπονη», αλλά σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως γίνεται βάση «συγκεκριμένων ονομάτων» — δηλαδή ατομικά και κατά περίπτωση.
Την ίδια στιγμή, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Iskander-M μια θέση του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, καταστράφηκαν ένα ραντάρ AN/MPQ-65, το κέντρο ελέγχου και δύο εκτοξευτές του συστήματος.
Δείτε Επίσης: