ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΜακελειό στην Γάζα – Τουλάχιστον 36 νεκροί από ισραηλινά πυρά σε κέντρο διανομής βοήθειας

Μακελειό στην Γάζα – Τουλάχιστον 36 νεκροί από ισραηλινά πυρά σε κέντρο διανομής βοήθειας

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Λωρίδα της Γάζα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες τοποθεσίες, 6 από αυτούς κοντά σε ένα κέντρο διανομής βοήθειας οργάνωσης. Ο IDF κάνει λόγο για προειδοποιητικά πυρά στην κατεύθυνση «υπόπτων».

Σήμερα την αυγή, «έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κοντά στον κυκλικό κόμβο Αλάμ», όπου κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να εξασφαλίσουν ανθρωπιστική βοήθεια του αμερικανικού κέντρου, που βρίσκεται περίπου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στο κυβερνείο της Ράφα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών, Μαχμούντ Μπασάλ.

Κάτοικος της Γάζας δήλωσε στο AFP πως χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στον κυκλικό κόμβο, και «την στιγμή που ορισμένοι προσπαθούσαν να προχωρήσουν προς το κέντρο (διανομής) βοήθειας, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ από τεθωρακισμένα οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο κέντρο, πυροβολώντας στον αέρα, στη συνέχεια εναντίον των αμάχων».

Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι στρατιώτες στην περιοχή Τελ αλ Σουλτάν κάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας «υπόπτους να απομακρυνθούν, αλλά καθώς αυτοί συνέχισαν να προωθούνται, θέτοντας τα στρατεύματα σε κίνδυνο, οι στρατιώτες απάντησαν με προειδοποιητικά πυρά» προσθέτοντας πως είναι «ενήμερος για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για θύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης