Η Αστυνομία της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στους σιδηροδρόμους της χώρας. Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές στο Άμστερνταμ, προκαλώντας ζημιές σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο σιδηροδρομικός φορέας Prorail.
Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι Αρχές στην Χάγη, όπου διεξάγεται η 2ήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Train cable outage near NATO summit sparks fears of sabotage https://t.co/6DIpWSQkA5
— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) June 24, 2025
Σύμφωνα με το Politico, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε νωρίς την Τρίτη και σταμάτησε η κυκλοφορία προς και από το βασικό αεροδρόμιο Σίπχολ της Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από το σημείο όπου συγκεντρώνονται σήμερα και αύριο οι ηγέτες της Συμμαχίας.
Περίπου 30 καλώδια υπέστησαν ζημιές λόγω πυρκαγιάς, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ. Τα κατεστραμμένα καλώδια έχουν επηρεάσει τα τρένα που εκτελούν δρομολόγια από τους σταθμούς του Άμστερνταμ, του Σίπχολ και της Ουτρέχτης.
Δείτε επίσης:
- Πολιτικός σάλος με το μήνυμα Ρούτε στον Τραμπ: «Kέρδισες! Η Ευρώπη θα πληρώσει, όπως οφείλει»
- Σφοδρή αντίδραση του Κρεμλίνου για την αύξηση δαπανών στο ΝΑΤΟ – Τι δήλωσε ο Ρούτε για την Ουκρανία