Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την πρόσβαση του Κογκρέσου σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, μετά τις διαρροές κρίσιμων στοιχείων για τις συνέπειες των αμερικανικών επιθέσεων στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios.
Σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζεται περιορισμός των αναρτήσεων στην πλατφόρμα CAPNET, μέσω της οποίας ο Λευκός Οίκος κοινοποιεί απόρρητες πληροφορίες στα μέλη του Κογκρέσου.
«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών προσπαθεί να κλείσει τα κενά ασφαλείας, ώστε να σταματήσουν οι διαρροές από “παράγοντες του βαθιού κράτους” που διοχετεύουν στον Τύπο αναλύσεις χαμηλής αξιοπιστίας», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Παράλληλα, το FBI διεξάγει έρευνα για τη διαρροή της προκαταρκτικής έκθεσης ζημιών από την Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών (DIA), η οποία δημοσιεύτηκε από το CNN και στη συνέχεια από τους New York Times και το ABC News.
Η έκθεση ανέφερε ότι τα χτυπήματα δεν κατέστρεψαν πλήρως τα βασικά υπόγεια στοιχεία του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αλλά απλώς καθυστέρησαν την εξέλιξή του για μερικούς μήνες.
Οργή Τραμπ για τα ΜΜΕ: “Κακοί και άρρωστοι άνθρωποι”
Ο πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας CNN και New York Times ότι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και προσπαθούν να αμαυρώσουν «μία από τις πιο επιτυχημένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε.
«Οι συγγραφείς αυτών των άρθρων είναι κακοί και άρρωστοι άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή του, ενώ τόνισε πως το Υπουργείο Άμυνας θα δώσει σύντομα «συντριπτικές αποδείξεις» για την επιτυχία της επιχείρησης.
Η διαρροή εγγράφων έχει πλέον εξελιχθεί σε πολιτική θύελλα, καθώς κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα στον Λευκό Οίκο, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τα ΜΜΕ, ενώ το παρασκήνιο των επιθέσεων στο Ιράν παραμένει ασαφές και αμφιλεγόμενο.
Δείτε Επίσης: