Kεντρική και νότια Ιταλία πλήττονται από τον καύσωνα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Την Δευτέρα σημειώθηκε ο θάνατος ενός εργάτη 47 ετών, ο οποίος δούλευε σε οικοδομή της Μπολόνια.
Tο απόγευμα της Τρίτης 2 εργάτες που είχαν αναλάβει την αποκατάσταση οδοστρώματος έξω από την πόλη Βιτσέντσα, έχασαν τις αισθήσεις τους εξαιτίας της ζέστης. Μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου ο ένας διασωληνώθηκε σε κωματώδη κατάσταση.
Ηλικιωμένη γυναίκα πουυπέφερε από καρδιακή ανεπάρκεια ενώ περπατούσε στον δρόμο πέθανε από ανακοπή στο Παλέρμο της Σικελίας.
Σε Φλωρεντία και Μπέργκαμο σημειώθηκαν black outs λόγω της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών σε επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και κατοικίες.
Arriva il protocollo quadro tra ministero del Lavoro, imprese e sindacati per l’adozione delle misure di contenimento dei rischi legate alle emergenze climatiche negli ambienti di lavoro. Convocata per domani pomeriggio la riunione al ministero #ANSAhttps://t.co/aocsrqenIu
— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) July 1, 2025
Στην περιφέρεια Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο, μετά την ανάλογη απόφαση της Λομβαρδίας, από σήμερα απαγορεύεται η εργασία σε ανοικτούς χώρους κάτω από τον ήλιο, καθ’ όλη την περίοδο του καύσωνα. Η απαγόρευση ισχύει από 12:30 το μεσημέρι έως 4:30 το απόγευμα. Και άλλες ιταλικές περιφέρειες ετοιμάζονται να λάβουν ανάλογα μέτρα.
Η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης από τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.
L’Italia nella morsa del clima estremo: bollino rosso in 18 città ma anche frane e temporali https://t.co/DGq4Y8zJkZ
— Repubblica (@repubblica) July 1, 2025
Δείτε επίσης: