ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣBlack out σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία από τον καύσωνα - Νεκροί εργάτες και πολίτες στην Ιταλία

Black out σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία από τον καύσωνα – Νεκροί εργάτες και πολίτες στην Ιταλία

Kεντρική και νότια Ιταλία πλήττονται από τον καύσωνα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Την Δευτέρα σημειώθηκε ο θάνατος ενός εργάτη 47 ετών, ο οποίος δούλευε σε οικοδομή της Μπολόνια.

Tο απόγευμα της Τρίτης 2 εργάτες που είχαν αναλάβει την αποκατάσταση οδοστρώματος έξω από την πόλη Βιτσέντσα, έχασαν τις αισθήσεις τους εξαιτίας της ζέστης. Μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου ο ένας διασωληνώθηκε σε κωματώδη κατάσταση.

Ηλικιωμένη γυναίκα πουυπέφερε από καρδιακή ανεπάρκεια ενώ περπατούσε στον δρόμο πέθανε από ανακοπή στο Παλέρμο της Σικελίας.

Σε Φλωρεντία και Μπέργκαμο σημειώθηκαν black outs λόγω της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών σε επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και κατοικίες.

Στην περιφέρεια Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο, μετά την ανάλογη απόφαση της Λομβαρδίας, από σήμερα απαγορεύεται η εργασία σε ανοικτούς χώρους κάτω από τον ήλιο, καθ’ όλη την περίοδο του καύσωνα. Η απαγόρευση ισχύει από 12:30 το μεσημέρι έως 4:30 το απόγευμα. Και άλλες ιταλικές περιφέρειες ετοιμάζονται να λάβουν ανάλογα μέτρα.

Η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης από τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης