Ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Μπουρχανετίν Ντουράν, αντέδρασε στις επιθέσεις του Ισραήλ στην Συρία. Ο IDF έπληξε το Προεδρικό Μέγαρο στην Δαμασκό, το οποίο είχε εγκαταλείψει νωρίτερα την Τετάρτη ο τζιχαντιστής Αλ Τζολάνι.
Οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Συρία δεν στοχεύουν μόνο την σταθερότητα και την ασφάλεια της Συρίας, αλλά και την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής μας. Καταδικάζω αυτήν την επίθεση, η οποία απειλεί την κυριαρχία και την ενότητα της Συρίας.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, τόνισε ο Ντουράν.
— İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları sadece Suriye’nin istikrar ve güvenliğini değil, bölgemizin tamamının huzurunu hedef almaktadır
— Suriye’nin egemenliğini ve birliğini tehdit eden bu saldırıyı kınıyorum
— Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye’nin… pic.twitter.com/68Xib9dvp0
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) July 16, 2025
Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Regarding Israel’s Attacks on Damascus https://t.co/wiTfFNmcHG pic.twitter.com/NJMItTIe3I
— Turkish MFA (@MFATurkiye) July 16, 2025
«Οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Δαμασκό, μετά τις στρατιωτικές του επεμβάσεις στο νότιο τμήμα της Συρίας, συνιστούν πράξη δολιοφθοράς κατά των προσπαθειών της Συρίας να διασφαλίσει την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια.
Ο συριακός λαός έχει τώρα μια ιστορική ευκαιρία να ζήσει ειρηνικά και να ενσωματωθεί στον κόσμο.
Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που έχουν δεσμευτεί να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία πρέπει να συμβάλουν στις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης για την επικράτηση της ηρεμίας.»
İsrail’in Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na saldırdığı anlara ilişkin yeni görüntüler ⬇️https://t.co/0mE5KZXsvs https://t.co/pPBoNbQwAi pic.twitter.com/fOgSculcCc
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) July 16, 2025
Δείτε επίσης:
- Δραματικές εξελίξεις: Το Ισραήλ χτύπησε το Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό – Ένοπλοι Δρούζοι εισβάλλουν στη Συρία
- Σε πανικό ο Τζολάνι εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό!
- Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ Συρίας: Ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στους Ισλαμιστές του Τζολάνι