Στην επιφάνεια σχέδιο Ράμα-Ερντογάν για μετεγκατάσταση 30.000 μεταναστών στην Βόρεια Ήπειρο

Must Read

Λεπτομέρειες του «βρώμικου» σχεδίου που συμφώνησαν οι Έντι Ράμα και Ταγίπ Ερντογάν για την μετεγκατάσταση 30.000 μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Αλβανία, και συγκεκριμένα στη Βόρειο Ήπειρο, αποκαλύπτει ο αλβανικός Τύπος. Στόχος του σχεδίου αυτού είναι αφενός η πίεση, η αλλοίωση και εν τέλει ο ξεριζωμός της εθνικής ελληνικής μειονότητας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των αλλοδαπών κατά της Ελλάδας.

Η Τουρκία θέλει να περικυκλώσει την Ελλάδα και να την πολιορκεί από όλες τις πλευρές με πολιορκητικό κριό τους μετανάστες. Το κάνει από τα μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου, το έπραξε στον Έβρο επί αρκετές ημέρες και υπόσχεται πως θα το επιχειρήσει και πάλι, θέλει τώρα να το πράξει και από τα βόρεια σύνορα μας χρησιμοποιώντας την πρόθυμη Αλβανία του Έντι Ράμα. Παρά τις αντιδράσεις ακόμη και Αλβανών πολιτικών, που δεν θέλουν μετανάστες, ο Αλβανός πρωθυπουργός οχυρώνεται πίσω από μία δήθεν συμφωνία με την Ε.Ε. (σ.σ. κάνει τον καλό λόγω και της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων) να πάρει επί των εδαφών της μετανάστες και πρόσφυγες.

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το δόλιο αυτό σχέδιο τους Ράμα και Ερντογάν το κρύβουν μέσα σε μία συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Η Τουρκία θα προσφέρει αμυντική βοήθεια στην Αλβανία και η δεύτερη θα ανταποδώσει με την… φιλοξενία 30.000 μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα, οι οποίοι βεβαίως θα λαμβάνουν εντολές και θα καθοδηγούνται από την Άγκυρα σε εξορμήσεις και επιθέσεις, προφανώς αντίστοιχες με αυτές που είδαμε στον Έβρο. Οι πρώτοι ήδη καταφθάνουν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου με στόχο να πληγεί το ελληνικό στοιχείο. Περίπου 50 μετανάστες από την Συρία και την Παλαιστίνη φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που έχει στηθεί στην περιοχή Γκρεχότ, έξω από το Αργυρόκαστρο.

Δείτε επίσης: Πρόκληση Γερμανών: «Η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον Έβρο»

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Top Channel» της γειτονικής χώρας αποκάλυψε ότι από το περασμένο καλοκαίρι συγκροτήθηκε με απόλυτη μυστικότητα ομάδα εργασίας για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στις περιοχές του Αργυροκάστρου (5.000 άτομα), Κορυτσάς (5.000 άτομα) και Αγίων Σαράντα (1.000). Αυτά είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξουν και άλλα. Είναι προφανέστατο πώς η κυβέρνηση Ράμα θέλει οι μετανάστες να εγκατασταθούν στο νότιο τμήμα της χώρας και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα με κύριο στόχο τη μεσοπρόθεσμη αλλοίωση της δημογραφικής κατάστασης στην περιοχή έναντι της ελληνικής μειονότητας και στο να λειτουργεί η παρουσία τους πιεστικά προς την Ελλάδα.

Αλβανοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι αν πραγματικά ο Έντι Ράμα ενδιαφερόταν να διευκολύνει τη διαφυγή μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη, τότε οι δομές φιλοξενίας θα έπρεπε να κατασκευαστούν στο βόρειο τμήμα, στα σύνορα με Μαυροβούνιο, Κόσοβο και Σκόπια, ή στα παράλια της κεντρικής Αλβανίας, απέναντι από τις ιταλικές ακτές. Μετά το σφράγισμα των συνόρων σε Σκόπια, Σερβία και Ουγγαρία, η Αλβανία επιλέγεται ως διάδρομος μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη μέσω Μαυροβουνίου και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This