Η Τουρκάλα τραγουδίστρια που πέθανε μετά από απεργία πείνας τρόμαξε τον Ερντογάν μέχρι και στην κηδεία της! (video)

Must Read

Σαν μάρτυρας της αντίστασης κατά του δικτατορικού καθεστώτος Ερντογάν τιμήθηκε η 28χρονη Χελίν Μπολέκ, μέλος των Grup Yorum, η οποία πέθανε έπειτα από απεργία πείνας στην Τουρκία διάρκειας 288 ημερών!

Όμως ακόμα και η κηδεία της προκάλεσε φόβο και τρόμο στο τουρκικό καθεστώς. Όπως φαίνεται σε δεκάδες βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα δικτύωσης, η αστυνομία με μία προ-κλητική στάση φρόντισε να χτυπήσει και στην επικήδεια τελετή, κάνοντας χρήση χημικών και αντλιών νερού για να απομακρύνει το πλήθος.

Δείτε επίσης: Πάρτι με άφθονο αλκοόλ, ναρκωτικά και πόρνες διεκόπη από την αστυνομία, επειδή τους «έδωσαν» οι γείτονες!

Η Χελίν και το επίσης μέλος του ακτιβιστικού συγκροτήματος Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ είχαν αρχίσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις των τουρκικών Αρχών και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματος, καθώς και για την καταστροφή του πνευματικού τους κέντρου.

Από το 1985, όταν ιδρύθηκε το συγκρότημα στην Κωνσταντινούπολη, οι Grup Yorum είχαν μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των Αρχών, ενώ όλα τα μέλη της μπάντας έχουν μπει στη «λίστα υποστηρικτών τρομοκρατίας» του Ερντογάν. Τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 30 μέλη του Grup Yorum έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες τους. Ο Γκιοκτσέκ συνεχίζει την απεργία πείνας μαζί με ακόμη δύο φυλακισμένα μέλη της μπάντας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This