Ούτε ο κορωνοϊός σταματάει την κυνικότητα του Τραμπ – «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος

Must Read

Σοκ προκαλούσε το Σαββατοκύριακο ο κυνισμός του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Νέα Υόρκη συγκεντρώνει πια όλα εκείνα τα στατιστικά χαρακτηριστικά στους αριθμούς των θυμάτων από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα τα διεθνή μέσα να την αποκαλούν «Μπέργκαμο των ΗΠΑ»! Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η αμερικανική μητρόπολη, επίκεντρο του Covid-19 στη χώρα, θρήνησε άλλους 1224 πολίτες της μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την πανδημία να αυξηθεί εκεί στους 4.159.

Συγχρόνως με τον Άντριου Κουόμο, τον κυβερνήτης της πολιτείας, που δήλωνε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «δεν έχουν φτάσει ακόμη στην κορύφωση» της πανδημίας, «αλλά την πλησιάζουμε», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η αύξηση των κρουσμάτων στο Λονγκ Άιλαντ ήταν «ταχύτατη», ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιούσε τους Αμερικανούς για τα χειρότερα, τα οποία «έρχονται». «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι» είπε ο Τραμπ στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου για την υγειονομική κρίση.

«Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή. (…) Aυτή μάλλον θα είναι η πιο σκληρή εβδομάδα. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί» τόνισε, προσθέτοντας επιπλέον ότι «πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος προέβλεπε πως εξαιτίας του κορωνοϊού θα πεθάνουν από 100.000 έως 240.000 πολίτες της χώρας – παρά τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί. Την ίδια ώρα εντείνεται και η κριτική προς τον πρόεδρο, τον οποίο αρκετοί κατηγορούν πως «υποτίμησε την κατάσταση», και πως «τώρα τρέχει να λάβει μέτρα».

Πάνω από 300.000 κρούσματα

Απαντώντας σε όσα του προσάπτουν πάντως, ο Τραμπ στάθηκε στην κατηγορία πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν. «Φόβοι για ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε φουσκωμένα αιτήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ απαντώντας στις αιτιάσεις.

Δείτε επίσης: Πρόκληση Γερμανών: «Η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον Έβρο»

Όπως και να έχει, οι αριθμοί περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στοιχεία του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ανέφεραν πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, μετρώντας πλέον 312.245, την ώρα που οι θάνατοι σε όλη τη χώρα έφτασαν πια τους 8.503.
Μεγάλο ερώτημα ωστόσο παραμένει η επόμενη μέρα.

Σε άρθρο του στη «Wall Street Journal» ο 96χρονος σήμερα πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ προβλέπει πως με το τέλος της πανδημίας «οι θεσμοί πολλών κρατών θα θεωρηθούν αποτυχημένοι. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος θα είναι τελείως διαφορετικός». Πρόσθεσε δε ότι «τα δημοκρατικά κράτη πρέπει να υπερασπιστούν τις αξίες του Διαφωτισμού», καθώς «οποιαδήποτε αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης μπορεί να βάλει φωτιά στον κόσμο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This