Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Στην απόλυτη φτώχεια αναμένεται να πέσει το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού λόγω του κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στην απόλυτη φτώχεια κινδυνεύει να πέσει το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποιεί η Oxfam. Αν το ποσοστό δεν φαντάζει μεγάλο, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, αυτό σημαίνει τη δημιουργία μισού δισεκατομμυρίου νέων φτωχών.

Η κρίση «μπορεί να γυρίσει σε παγκόσμια κλίμακα δέκα χρόνια πίσω τον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας, ακόμα και 30 χρόνια πίσω σε ορισμένες περιοχές, όπως η υποσαχάρια Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική» σημειώνει η Oxfam, τονίζοντας πως η μισή και πλέον ανθρωπότητα κινδυνεύει να βρεθεί πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, εξαιτίας της πανδημίας. Το βαρύτερο πλήγμα θα υποστούν οι φτωχότερες χώρες, καθώς και οι λιγότερο προνομιούχες ομάδες του πληθυσμού, ιδίως οι γυναίκες.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός, η ΜΚΟ προτείνει να προσφερθεί άμεσα βοήθεια σε μετρητά στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, να στηριχτούν οι μικρές επιχειρήσεις, ενώ η βοήθεια που θα πάρουν οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταλήξει στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ