Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι κινέζικες Αρχές «έθαψαν» τις μελέτες ντόπιων πανεπιστημίων για τον φονικό ιό!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την ώρα που όλος ο πλανήτης ψάχνει να ανακαλύψει πώς ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, που σπέρνει το θάνατο, πρώτο μέλημα των κινεζικών Αρχών αποδεικνύεται ότι είναι να… «θάψουν» τις έρευνες δύο δικών τους πανεπιστημίων για την προέλευση του Covid-19!

Ύστερα από πολύμηνη ανάλυση επιστημονικών δεδομένων για την πανδημία, το πανεπιστήμιο Fudan University της Σανγκάης και το China University of Geosciences της Ουχάν ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους, οι οποίες είναι ανεξάρτητη η μία από την άλλη.

Η πρώτη κίνηση των ακαδημαϊκών ήταν να αναρτήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών για το πώς ξεκίνησε η πανδημία στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων τους.
Κανείς άλλος επιστήμονας, όμως, δεν πρόλαβε να τις διαβάσει, καθώς παρενέβησαν σχεδόν αμέσως αξιωματούχοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian». Ανάγκασαν τους ερευνητές να «κατεβάσουν» τις έρευνές τους, καθώς φαίνεται ότι παραβίασαν τη νομοθεσία.

Πρόσφατα, η Κίνα άλλαξε στάση για τη δημοσίευση ερευνών που αφορούν τον νέο κορονοϊό, επιβάλλοντας, ουσιαστικά, λογοκρισία.

Δημοσίευση μόνο κατόπιν κρατικής έγκρισης

Η κυβέρνηση, ουσιαστικά, απαιτεί πλέον, προτού δημοσιευτούν οι έρευνες, να κατατεθούν προς αξιολόγηση σε κρατικό φορέα και μόνο αν πάρουν την έγκριση μπορεί να αναρτηθούν σε ιστοσελίδες ή να αποσταλούν σε επιστημονικά περιοδικά.

Αντίθετα, δεν φαίνεται ότι απαιτεί κάτι αντίστοιχο για έρευνες που δεν αφορούν τη νόσο Covid-19.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ