Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η ιταλική Μαφία δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της, μοιράζοντας τρόφιμα σε φτωχογειτονιές!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δωρεάν διανομή τροφίμων κατ’ οίκον ξεκίνησε η Μαφία στον φτωχό ιταλικό Νότο, καθώς εκατομμύρια Ιταλοί έχουν μείνει άφραγκοι και δεν έχουν να φάνε.

«Η Μαφία δεν κάνει χάρες» προειδοποιούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι αργότερα θα παρουσιάσουν στους κατοίκους τον «λογαριασμό» και θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους.

Τα πάντα στη χώρα έχουν νεκρώσει από τις 9 Μαρτίου, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 9 Μαΐου. Με τις δουλειές να έχουν σταματήσει και την κυβέρνηση να μη δίνει έκτακτα κρατικά επιδόματα, τα χρήματα των πολιτών έχουν στερέψει.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στον ιταλικό Νότο, όπου περίπου 3.300.000 εργάζονται με «μαύρα». Σύμφωνα με τον «Guardian», οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ είναι σε απόγνωση, καθώς πολλοί πελάτες φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. Άλλοι έχουν απειλήσει ακόμη και ταμίες για να τους δώσουν τρόφιμα.

Εδώ, μπαίνει στο «παιχνίδι» η ιταλική Μαφία, σύμφωνα με την ιταλική εισαγγελία. Στη Σικελία, στην Καλαβρία, στην Καμπάνια και την Απουλία άνθρωποι της Μαφίας περνούν από σπίτι σε σπίτι στις φτωχογειτονιές, αφήνοντας τσάντες γεμάτες τρόφιμα.

Ο Νικόλα Γκρατέρι της Antimafia τονίζει ότι, με αυτόν τον τρόπο, η Μαφία κερδίζει την εύνοια των κατοίκων. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα απαιτήσει να της επιστρέψουν τη «χάρη», κάνοντας πράγματα για τη Μαφία, ή με το να γίνουν ενεργά μέλη της.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ