Η Γερμανία «ζει επί χρόνια πέρα από τις δυνατότητές της» δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς και προειδοποίησε τους πολίτες να μην γίνει η χώρα… Ελλάδα. Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε την Πέμπτη ότι το κράτος δεν μπορεί να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος του συνταξιοδοτικού συστήματος και προανήγγειλε επαχθή μέτρα λιτότητας.
Το βάρος έχει εκτοξευθεί σε άνω του 31% του ΑΕΠ, με την Γερμανία να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα δαπανών συντάξεων στην ΕΕ.
Ο Μερτς τόνισε ότι απαιτούνται «επώδυνα μέτρα λιτότητας», ώστε να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την νέα γενιά. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» υπογράμμισε ζητώντας από τους Γερμανούς να προετοιμαστούν για αλλαγές άμεσα στο εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές.
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός
O προϋπολογισμός της Γερμανίας για το 2025, ο πρώτος της κυβέρνησης Μερτς, εγκρίθηκε από την Bundestag.
Προβλέπει δαπάνες περίπου 502,5 δισ. ευρώ, καθαρό δανεισμό σχεδόν 82 δισ. ευρώ και επιπλέον δάνεια από ειδικά ταμεία για Ένοπλες Δυνάμεις και υποδομές. Συνολικά, ο νέος δανεισμός θα ανέλθει σε περισσότερα από 140 δισ. ευρώ.
Bundestag beschließt Haushalt für 2025 https://t.co/RK74naqTSF
— FOCUS online (@focusonline) September 18, 2025
Δείτε επίσης:
- Σε παραφροσύνη ο Μερτς: Περικοπές για τους Γερμανούς, κουβέντα για τους μετανάστες!
- H Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πρώτο κόμμα σε νέα δημοσκόπηση – Στα… Τάρταρα η δημοτικότητα του Μερτς
Φρειδερίκο δεν μας τα λες καλά. Η Γερμανία υποφέρει γιατί είστε από την “σωστή μεριά της ιστορίας” και γιατί δαγκώσατε το χέρι που σας τάιζε φτηνό φυσικό αέριο. Τώρα φάτε αποβιομηχάνιση, ύφεση και λιτότητα.
Επίσης δεν γινόταν να συνεχιστεί για πάντα το πάρτι όπου στέλνατε προϊόντα στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου με αντάλλαγμα χρέος και όπου κερδίζατε από τα spreads των ομολόγων γιατί είστε τσ0γλάνια και δεν θέλατε η ΕΕ να δανείζεται από κοινού. Τώρα που η ΕΕ δρα εναντίον των συμφερόντων σας τί θα κάνετε;
Η αλησμόνητη ατάκα που είχαν πεί οι ευρωπαίοι (= Γερμανοί) φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τους ” σπάταλους ” έλληνες ….
Δεν μπορεί πια να κρυφθεί πως οι Γερμανοί πολιτικοί αφού υπονόμευσαν την Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά με τις αποφάσεις τους και τη αλητεια τους να χρησιμοποιούν τον ευρωπαϊκό κορβανά ώστε να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα στην ΕΕ από άσχετες τρίτες χώρες ώστε αυτοί να πουλάνε τα τεχνολογικά προϊόντα τους σ αυτές να κάνουν οικονομική διπλωματία με τα λεφτά όλων των ευρωπαίων για το δικό τους όφελος και μόνο μάλλον δε δούλεψε καλά και τους συμπαρασείρει στη οικονομική ύφεση.
Αποδεικνύονται τόσο γελοίοι ηλίθιοι και ναρκισσιστές σα του Έλληνες ειδικούς που βλέπαμε κάθε μέρα επι εποχής κορονοΐου.
Εάν δεν επανασχεδιάσουν να στηρίξουν και να βοηθήσουν την εσωτερική αγορά της ΕΕ θα μας καταστρέψουν όλους, δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνετε πάλι με άλλη όψη
Να γίνει ρε και χειρότερα να δείτε τη γλύκα και να βάλετε τα δάχτυλα που μας κυνούσατε στο “στόμα” σας.
προσευχηθείτε να διαλύσει ή Γερμανία, γιατί πολλά δεινά έχει φέρει στην Ευρώπη και θα φέρει στο μέλλον